субота, 05 травня 2012 11:51

Спецтема: Вибухи у Дніпропетровську

"Свободівця" допитали у справі про теракт у Дніпропетровську

"Свободівця" допитали у справі про теракт у Дніпропетровську
Андрій Денисенко Фото: most-dnepr.info

Радника голови всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрія Денисенка у п'ятницю кілька годин допитували в Дніпропетровському обласному управлінні СБУ. Про це "Радіо Свобода" повідомив сам Денисенко.

За його словами, наразі він проходить свідком у справі про вибухи, що сталися в Дніпропетровську 27 квітня. Свідчення, дані ним, офіційно оформлені як протокол допиту.

Денисенко зазначив, що запитання, які йому ставили в СБУ, були упередженими і "засвідчують спроби спецслужб сфабрикувати версію про причетність опозиції" до вибухів.

"Мене запитували, чи я виготовляв коли-небудь вибухові пристрої, чи маю якесь відношення до організації та здійснення терактів. Питання щодо діяльності ВО "Свобода" мали відкрито тенденційний характер, щоб надалі нашу партію можна було потрактувати як незаконне воєнізоване формування. Зокрема, запитували, чи немає серед членів партії екстремістськи та радикально налаштованих осіб", – розповів він.

Раніше Денисенко повідомив про кілька фактів "зацікавленості" правоохоронців активістами і прихильниками всеукраїнського об'єднання "Свобода", що мали місце після вибухів.

Нагадаємо, внаслідок вибухів у Дніпропетровську постраждали 30 осіб. Наразі у лікарні залишається 10 потерпілих, зокрема – двоє підлітків. Стан однієї постраждалої досі важкий.

За фактом вибухів порушено справу за статтею "теракт".

Зараз ви читаєте новину «"Свободівця" допитали у справі про теракт у Дніпропетровську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути