понеділок, 05 серпня 2013 16:50

Свободівці вимагають заборонити в'їзд музикантам, які познущалися з українського прапору

Свободівці вимагають заборонити в'їзд музикантам, які познущалися з українського прапору
Фото: news.liga.net

5 серпня 2013 року народні депутати України свободівці Ігор Мірошниченко та Олександр Мирний скерували депутатське звернення до Генерального Прокурора України, голови СБУ, голови Державної міграційної служби України із вимогою оголосити бас-гітариста панк-гурту "Бладхаунт Ганг" ("Bloodhound Gang") Джареда Хасселхоффа "персоною нон ґрата" в Україні та притягнути його до кримінальної відповідальности.

Про це йдеться в офіційній заяві, розміщеній на сайті політсили.

У заяві зазначається, що причиною такої вимоги стала наруга над державним символом, до якої вдався Хасселхофф під час концерту в Одесі 31 липня.

Під час концерту панк гурту, басист "Бладхаунт Ганг" імітував сечовипускання на український прапор. У своєму зверненні народні депутати вимагають притягнути до кримінальної відповідальности Хасселхоффа згідно зі ст. 338 Кримінального кодексу України "Наруга над державними символами" та визнати вищезазначену особу "персоною нон ґрата".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свободівці" зірвали заходи КПУ в Яремчі та закидали Симоненка яйцями

"Українська влада мала би негайно відреагувати на наругу над державними символами. Проте реакція офіційних осіб відсутня. Це свідчить про те, що в Україні немає жодного високопосадовця, який захищає честь та гідність українців", – заявив нардеп Мірошниченко.

Нагадаємо, що поряд з українським прапором на тому ж концерті було спаплюжено прапор РФ. Реакція Росії не забарилася. Запланований концерт на Кубані російська влада одразу заборонила, як і заборонила в'їзд гурту на територію своєї держави.

Зараз ви читаєте новину «Свободівці вимагають заборонити в'їзд музикантам, які познущалися з українського прапору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

130

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути