субота, 29 грудня 2012 14:43

"Свободі" треба більше уваги приділяти економічним питанням - експерт

"Свободі" треба більше уваги приділяти економічним питанням - експерт
Олександр Палій. Фото: www.schoollife.org.ua

Якщо "Свобода" проводитиме розумну політику, то ставлення до неї зміниться. Та поки її лідер Олег Тягнибок не є реальним конкурентом Віктору Януковичу.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій, коментуючи слова лідера партії ВО "Свобода" Олега Тягнибока щодо того, що опозиції не вигідно одразу визначатися з єдиним кандидатом у президенти, і узгоджувати це варто вже буде у другому турі.

Говорячи про те, який кандидат від опозиції міг би бути вигідний владі, він наголосив: "Для влади теоретично може бути зручним Тягнибок, тому що проти нього легко можна мобілізувати частину виборців на сході і півдні. Він може виступити подразником".

Водночас, експерт підкреслив, що до 2015 "Свобода" і Олег Тягнибок ще можуть змінити свій імідж, якщо вестимуть правильну політику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим швидше опозиція визначиться з єдиним кандидатом на 2015 рік, тим краще - експерт

"Мені здається, що якщо "Свобода" буде проводити розумну політику, то це змінить її імідж, зокрема і на сході та півдні. Для цього їй треба більше уваги приділяти економічним та соціальним питанням. Звісно, питання національної ідентичності теж треба піднімати, але не у першу чергу. Перш за все, треба дбати про проблеми, які є важливими на сьогоднішній день, а це економіка, демонополізація, боротьба з корупція, соціальна сфера", - пояснив Палій.

Він зауважив, що правильні дії у цих напрямках можуть змінити ставлення до "Свободи" тих людей, які поки що їх не сприймають.

"Все залежить від якості "Свободи", і чи вони зможуть скласти реальну конкуренцію Януковичу. Поки що Тягнибок не став реальним конкурентом", - підкреслив він.

Водночас, експерт переконаний, що наразі серед лідерів опозиційних сил ще немає тої людини, яка 100% могла б виграти у Януковича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко або Яценюк однозначно переможуть Януковича

"Проблеми є не тільки в Тягнибока, але й у інших потенційних кандидатів від опозиції. Зараз вимальовується така ситуація, що поки що в опозиційної трійки найкращі шанси стати кандидатом, який може виграти у Януковича у Кличка. Але поки що це тільки початок цієї кампанії, і тому важко робити якісь реальні прогнози", - пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «"Свободі" треба більше уваги приділяти економічним питанням - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути