пʼятниця, 19 квітня 2013 16:13

"Свободи громадян реально звужуються" - експерт про стягнення із захисника Тимошенко

"Свободи громадян реально звужуються" - експерт про стягнення із захисника Тимошенко
Микола Сірий. Фото: radiosvoboda.org

На адвоката Миколу Сірого, що є захисником екс-прем'єра Юлії Тимошенко наклали дисциплінарне стягнення у вигляді попередження за "недостовірну інформацію щодо положень нового КПК".

Таку думку в коментарі Gazeta.ua політолог Адріан Фільо.

"Це стягення — це є захід тиску, - вважає Фітьо. - Будь-які дії зі сторони провладних органів та владних структур на якісь права і свободи, якщо людина реально не робила порушень, - це є певний тиск. Наразі ми можемо констатувати, що тиск збільшується, а права і свободи громадян реально звужуються. Це теперішня тенденція".

Чоловік переконує, що тиск здійснюється лише вибірково проти людей, що налаштовані опозиційно до влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські дипломати попросили Януковича звільнити Тимошенко

"Можна виділити таку річ — закон порушують усі, - сказав Фітьо. - Навіть, якщо хтось переходить вулицю у невстановленому місці. Та прискіплива увага є до тих, хто займається якимось резонансними справами. Чи до активістів, як було нещодавно. Чомусь не розслідували випадки, коли депутати з провладної більшості били депутатів з опозиції так, що ті були в лікарні. А от зараз сніжками кидалась молодь, то ряд людей запросили до правоохоронних органів. І викликають не тих, чия вина доказана, а тих, хто просто міг там перебувати".

Експерт каже, що це вже не перший випадок провладного тиску юристів.

"Вважати цей випадок прецедентом не можна, - сказав він. - Питання Власенка, до прикладу, - це з одної обойми. Думаю, що там є й інші питання, але вони не настільки резонансні".

Політолог переконаний, що скоро мирні протести закінчаться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисника Тимошенко оштрафували за критику нового КПК

"Сказати про те, як має реагувати суспільство досить складно, - зауважив він. - Як на мене, то всі методі громадського реагування уже вичерпані. Логічно — це є якась подія, частина суспільства не згідна й виходить на мітинги, демонстрацію, на інші мирні акції протесту. Та коли люди 150 раз виходять на акції протесту, а це нічого не змінює, то стає очевидно, що терпець народу підходить до кінця. Тобто вода виллється зі склянки. Склянка уже загрозливо нахилена".

Зараз ви читаєте новину «"Свободи громадян реально звужуються" - експерт про стягнення із захисника Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути