субота, 19 листопада 2011 10:11

"Свобода" може сказати "прощавай!" Комітету опору диктатурі

"Свобода" може сказати "прощавай!" Комітету опору диктатурі

Всеукраїнське об'єднання „Свобода" має намір переглянути свою участь у Комітеті опору диктатурі (КОД).

Про це у коментарі Gazeta.ua повідомив лідер ВО „Свобода" Олег Тягнибок, відповідаючи на запитання про те, чи готова його політсила вести із „Фронтом змін" та „Батьківщиною" розмову про узгоджену участь у парламентській кампанії 2012 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції задоволені підвищеним бар'єром і готові об'єднуватися

Зокрема, політик заявив, що у найближчий понеділок відбудеться засідання представників опозиційних партій у рамках Комітету опору диктатурі. Тягнибок припустив, що під час зустрічі присутні обговорюватимуть формат участі опозиціонерів у майбутніх парламентських виборах за новим законом.

„Думаю, про це будуть розмови. Ми, звісно, прийдемо на засідання КОДу, послухаємо пояснення (щодо голосування депутатів НУ-НС та БЮТ за новий закон про вибори – ред.), бо вони дуже потрібні", - зауважив лідер „Свободи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк про "Закон про вибори": Це - перемога опозиції

„Хоча, якщо відверто, для чого було створювати той Комітет опору диктатурі? Для чого було проводити багатогодинні засідання? Для чого було створювати комісії з розробки нових законопроектів про вибори?" – обурився Тягнибок.

„Для того, щоби потім за спиною своїх партнерів усе переграти, домовитись із владою і проголосувати за потрібний їй закон", - пояснив націоналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тягнибок: Опозиції зі столу Януковича кинули виборчу кістку без м'яса

Крім того, Тягнибок додав, що на найближчому засіданні політради партії свободівці розглянуть питання про доцільність перебування "Свободи" у Комітеті.

„Але поки такого рішення не прийнято, я б не хотів озвучувати якісь поспішні висновки. Побачимо..." – резюмував політик.

Нагадаємо, Верховна Рада учора прийняла новий закон про вибори. У ньому підвищується прохідний бар'єр до 5%, вводиться пропорційно-мажоритарна система та забороняється участь політичних блоків.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" може сказати "прощавай!" Комітету опору диктатурі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути