четвер, 15 грудня 2016 19:49

Шульц: Українці гинули за асоціацію, ЄС повинен знайти вихід

Шульц: Українці гинули за асоціацію, ЄС повинен знайти вихід
фото: zn.ua

Президент Європарламенту Мартін Шульц нагадав лідерам ЄС, в яких умовах підписувалася Угода про асоціацію з Україною, і закликав їх до пошуку виходу з ситуації, яка склалася з її ратифікацією.

Про це він сказав на своїй останній прес-конференції як президента Європарламенту на саміті ЄС.

"Глави держав і урядів повинні знайти рішення цієї проблеми, коли 27 країн ратифікували угоду і не вистачає однієї", - сказав він.

Шульц нагадав, що був на саміті, коли Віктор Янукович відмовився підписувати Угоду про асоціацію і потім намагався укласти угоду з Росією.

"Люди вийшли на Майдан, вони вмирали за Угоду про асоціацію. ЄС ратифікував її. А тепер ЄС не робить усе, що потрібно, аби Угода вступила в силу. Оце так!" - заявив Шульц.

"Це не розширення ЄС, це асоціація для країни, якій не потрібно нічого, крім зростання і робочих місць. І Угода може це їй дати", - підкреслив президент Європарламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із Європарламенту надходять погані новини для України

Глави держав і урядів країн-членів Європейського Союзу зібралися сьогодні, 15 грудня, на одноденний саміт в Брюсселі. Крім обговорення питань міграції, безпеки, економічного і соціального розвитку, повинні вирішити питання ратифікації парламентом Нідерландів Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Планується, що лідери приймуть окрему декларацію, в якій буде вказано, що Угода про асоціацію не дає Україні статусу країни-кандидата на вступ до ЄС, не гарантує додаткову фінансову і військову допомогу, не надає українцям право жити і працювати в ЄС. Прийняття такої декларації має відкрити дорогу до ратифікації Угоди Нідерландами.

Зараз ви читаєте новину «Шульц: Українці гинули за асоціацію, ЄС повинен знайти вихід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути