неділя, 05 липня 2015 13:00

Шульц пригрозив Греції "вилітом" з єврозони

Шульц пригрозив Греції "вилітом" з єврозони

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц в день референдуму в Греції щодо долі фінансової підтримки країни пригрозив грекам, що вихід Греції з єврозони фактично неминучий, якщо вони проголосують "проти" пропозицій кредиторів.

"Чи залишиться Греція в зоні євро після референдуму? Це, звичайно, питання, однак якщо вони скажуть "ні", то повинні будуть представити іншу валюту після референдуму, оскільки євро для них більше не буде способом здійснювати розрахунки", - сказав Шульц в інтерв'ю німецькій радіостанції, яка оприлюднила цю цитату в неділю, хоча інтерв'ю було записано в четвер, відзначає Reuters.

"У той момент, коли країна представляє нову валюту, вона залишає єврозону. Однак саме це переконання дає мені надію, що громадяни Греції не будуть голосувати "ні", - додав Шульц.

Як підкреслює Reuters, така різка заява Шульца стало найбільш конкретною щодо ситуації в Греції серед інших європейських лідерів.

У неділю в Греції проходить референдум щодо подальшої долі фіндопомоги для країни. Серед лідерів ЄС з'являються заяви про готовність до виходу Греції з єврозони, у той час як грецький уряд такий результат відкидає - прем'єр-міністр Алексіс Ціпрас запевняє, що референдум проводиться виключно для отримання виграшної позиції перед кредиторами, а членство Греції в ЄС і єврозоні не ставиться під сумнів.

Референдум проводиться до 19.00 (за Афінами і за Києвом).

Як повідомлялося, напередодні референдуму грецька влада, що активно агітує громадян голосувати "проти" пропозицій кредиторів, в якості компенсації за закриття банків і обмеження зняття готівки на території Греції зробили безкоштовний проїзд на міському транспорті, а також ввели 50%-ву знижку для проїзду на залізничних поїздах для суддів, які залучені до роботи виборчих комісій.

Зараз ви читаєте новину «Шульц пригрозив Греції "вилітом" з єврозони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути