вівторок, 15 листопада 2016 11:36

Шухевич застеріг від розбрату і "зливу"

Шухевич застеріг від розбрату і "зливу"
УНІАН

В Україні треба не допустити дестабілізації, а в парламенті утворити спеціальну слідчу комісію щодо таємних домовленостей у Мінську.

Про це у Верховній Раді заявив народний депутат Юрій Шухевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Операція "Шатун" - СБУ озвучила задум Путіна

Він повідомив, що виступає від імені фронтовиків, добровольців і волонтерів.

"Ми хочемо, щоб тут був спокій і мир. Тут дехто агенти нашого сусіда, а дехто хоче у цьому розпалі і собі погріти руки на тому вогнищі, яким є Україна. І ми не хочемо допустити розбрату, крові. Щоб не дати як правоохоронним силам, так і різним провокаторам розхитувати ситуацію, призвести до пролиття крові", - сказав він.

Однак Шухевич вказав на відсутність реформ.

"Але водночас маємо сказати: а хто розхитує ситуацію? Реформи не йдуть, корупція не тільки не зменшується, а збільшується".

Також депутат заявив, що Верховну Раду усунули від контрольних функцій.

"Що робиться у Мінську? Хто там засідає, які повноваження має? Ми ж парламентська республіка, але парламент усунувся від контрольних функцій. Скажіть правду, хто уповноважував переговорників у Мінську?" - додав він.

За словами Шухевича, між переговорниками є "таємні протоколи".

"Ми повинні знати як найвищий законодавчий і контролюючий орган в Україні, що підписано. Люди добрі, вами торгують, вас здають, а ви нічого і не знаєте", - зауважив він.

"Більш як рік у парламенті лежить законопроект про особливий статус окупованих територій. Але нам кажуть, їх немає. Є антитерористична операція. Ні, панове. Готується закон про вибори. Кажуть, ні не буде виборів, але нехай закон полежить, буде готовий. Нас готують до виборів? А ще говорять про самоврядування. Ні, окремого статусу самоврядування немає, є "особливий порядок здійснення самоврядування". Нас здають, зливають", - заявив Шухевич.

Депутат закликав створити спеціальну слідчу комісію щодо "Мінська".

"Щоб на основі рішень комісії всі винні були притягнуті до відповідальності. Бо в Україні не тільки зрада, не тільки корупція, але і безвідповідальність", - сказав Шухевич.

Зараз ви читаєте новину «Шухевич застеріг від розбрату і "зливу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути