вівторок, 21 серпня 2012 13:26

Шуфрич сподівається знову набути високе значення у ПР - експерт

Шуфрич сподівається знову набути високе значення у ПР - експерт
Сергій Таран: Влада стимулює таких політиків, як Балога, щоби вони потім стали "тушками". Фото: ua.glavred.info

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони , екс-голова МНС Нестор Шуфрич сподівається відновити свою роль у Партії регіонів і повернутися до уряду.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран, говорячи про заяву Шуфрича з приводу того, що він не відмовився б знову очолити Міністерство з надзвичайних ситуацій України.

Експерт нагадав, що скоро відбудуться парламентські вибори і Кабінет міністрів має піти у відставку, після чого буде набиратися новий уряд.

"Шуфрич зараз заявляє претензії з тим, щоби вже бути серед кандидатів, які можуть претендувати на якісь позиції. Тим більше, він отримав достатньо високе місце у списку. Це дає йому сподівання, що він може перемогти у протистоянні з Льовочкіним і знову набути чільне місце у Партії регіонів", - вважає Таран.

Водночас, він переконаний, що перестановки у Кабміні до виборів малоймовірні, бо вони вже не матимуть значення, бо до виборів, і, відповідно, нового складу уряду, залишилося усього лише декілька місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шуфрич пояснив, що Партію регіонів не треба любити, як дівчину

Таран також сумнівається, що чинного голову МНС Віктора Балогу звільнять, не зважаючи на відповідну інформацію, яка була раніше, і критичні заяви самого міністра.

"Їм не хотілось робити політичного спектаклю у зв'язку з виборами. Тому Балога вибрав більш м'який варіант — відпустка. Тим більше, він продовжує і надалі тримати свою політичну позицію. Наприклад, несподівано виступив проти засудження Луценка, не підтримав закон про мови", - наголосив він.

Експерт додав: "Тому Балога, в принципі, тримає політичну позицію, яка відмінна від позиції політичної партії, що формувала Кабінет міністрів. Балога вибрав такий варіант, який би дозволив йому використовувати адмінресурс, але при цьому демонструвати іноді нібито опозиційність. Бо ті округи, де він виставив кандидатів і балотується сам, не підтримують владу".

На думку політолога, влада не реагує на критичні заяви Балоги, бо їй саме і потрібні такі люди, які у наступному парламенті стануть "тушками".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Єдиний центр" іде на вибори по мажоритарці: три Балоги та їх брат

"Я би дивися на це більш як на гру. Тому що владі, за великим рахунком, більш не сподобалося, якби виступали з опозиційними гаслами якісь інші політики і потрапили до Верховної Ради справжні опозиціонери. Тому що для влади на цих виборах основною методологією є методологія "тушок", коли кандидати ідуть під нібито опозиційними гаслами, а потім переходять на бік влади", - підкреслив він.

Таран пояснив: "Це основна технологія, завдяки якій влада сподівається сформувати більшість у наступній ВР. Тому вона навпаки стимулює висунення таких кандидатів як Балога, або тих, які ідуть від нього, з тим, що вони нібито ідуть як опозиціонери, а потім переходитимуть на бік влади".

Зараз ви читаєте новину «Шуфрич сподівається знову набути високе значення у ПР - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути