понеділок, 15 квітня 2013 10:17

Судом проти Одарченка режим Янукович хоче знищити парламентаризм в Україні - заява

Судом проти Одарченка режим Янукович хоче знищити парламентаризм в Україні - заява
В опозиції вважають, що тиск на Одарченка прямо пов'язаний із його критикою столичної влади. Фото: glavcom.ua

Об'єднана опозиція вимагає від влади припинити тиск на опозиційних депутатів, зокрема на народного депутата Юрія Одарченка.

Про це йдеться у відповідній заяві, розміщеній на сайті партії "Батьківщина".

"Київський окружний адмінсуд збирається розглянути позов про позбавлення мандата народного депутата Юрія Одарченка, який очолює київську партійну організацію "Батьківщини". Цей інспірованою владою позов було подано до судової установи, яка ні за своїми повноваженнями, ні за законом не має права розглядати та виносити рішення у справах такого характеру. Адже це є прямим порушенням норм Конституції, які чітко регулюють та визначають порядок дострокового припинення повноважень депутатів Верховної Ради", - пише прес-служба партії.

У "Батьківщині" переконані, що тиск на Одарченка прямо пов'язаний із його критикою столичної влади та активною боротьбою за негайне проведення виборів мера Києва та Київради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одарченко розповів, за що його хочуть позбавити депутатського мандата

"А також із його діяльністю як керівника київської парторганізації "Батьківщини", та перемогою в усіх мажоритарних округах Києва кандидатів від опозиції на минулих парламентських виборах. Позов на Одарченка, як одного із досвідчених організаторів акцій протесту, також не випадково з'явився саме напередодні запланованого на 18 травня масштабного мітингу в рамках завершення кампанії "Вставай, Україно!", - вважають у партії.

"Судова атака на Юрія Одарченка - це чергова неприхована спроба знищення парламентаризму в Україні і провокація влади, спрямована на зрив та блокування роботи Верховної Ради. Режим Януковича прагне знищити цей парламент, оскільки завдяки активному спротиву опозиції він залишається єдиною противагою сьогоднішній безконтрольній президентській владі. Об'єднана опозиція "Батьківщина" вимагає від режиму Януковича негайно припинити тиск на народного депутата Юрія Одарченка. Зі свого боку наголошуємо, що будемо захищати свого соратника всіма доступними законними методами", - йдеться у заяві.

Зараз ви читаєте новину «Судом проти Одарченка режим Янукович хоче знищити парламентаризм в Україні - заява». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути