Ексклюзиви
середа, 19 листопада 2014 16:51

Суддя, яка відпустила Садовника, постане перед фемідою

Суддя, яка відпустила Садовника, постане перед фемідою

Незабаром буде передано до суду справу судді Печерського районного суду Києва Світлани Волкової, яка відпустила з-під арешту командира "Беркуту" Дмитра Садовника, підозрюваного у розстрілі 39 учасників акції протесту на вул. Інститутській в центрі Києва у лютому цього року.

Про це на брифінгу повідомив заступник генерального прокурора України Олег Заліско.

Він нагадав, що саме завдяки зміні запобіжного заходу Садовник зміг утекти.

"Прокуратура відразу відреагувала на це, і судді було вручено повідомлення про підозру у вчинення кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 375 Кримінального кодексу – "прийняття завідомо неправосудного рішення". До Вищої кваліфікаційної комісії суддів направлено клопотання про відсторонення судді від займаної посади. На даний час слідчі дії по цьому кримінальному провадженню завершуються і, я думаю, що впродовж найближчого місяця кримінальне провадження буде скероване до суду для розгляду по суті", - сказав Заліско.

Як повідомлялось, 19 вересня командир "Беркуту" Дмитро Садовник був звільнений Печерським судом з-під варти і відправлений під домашній арешт. Після цього він кілька разів не з'являвся на засідання Апеляційного суду щодо своєї справи, а 3 жовтня зник. Наразі місце перебування Садовника невідоме.

Відтак суддя Печерського райсуду Києва Світлана Волкова за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.375 ККУ, стала підозрюваною у справі про винесення нею завідомо неправосудної ухвали, що призвело до тяжких наслідків.

Зараз ви читаєте новину «Суддя, яка відпустила Садовника, постане перед фемідою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути