вівторок, 06 листопада 2012 19:13

Доля Львоочкіна залежатиме від того, чи зможе ПР сформувати більшість - експерт

Доля Львоочкіна залежатиме від того, чи зможе ПР сформувати більшість - експерт
Фото: www.newsmarket.com.ua

Доля голови Адміністрації президента Сергія Льовочкіна визначиться після формування більшості у новій Верховній Раді.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран.

"Зараз основна інтрига — це те, хто очолить головні позиції в органах влади, в тому числі в Кабміні і в Адміністрації президента. Багато було думок, та й зараз цей варіант залишається, про те, що на чільних посадах в АП посядуть люди, наближені до "сім'ї" президента. І такі фігури як Захарченко розглядалися номером один на посаду голови АП замість Льовочкіна", - розповів він.

Після виборів ситуація змінилася, додав експерт, і президенту тепер варто буде рахуватися з точкою зору різних олігархічних угруповань всередині Партії регіонів.

"Це варіант існує і зараз. Але після виборів стало зрозуміло те, що все таки дуже складно буде "сім'ї" керувати країною без зв'язку з Партією регіонів та окремими її групами. Тому якщо до виборів цей сценарій, коли люди від "сім'ї" мали зайняти провідні посади в країні від прем'єрства до АП, був вже майже остаточний, то зараз це питання залишається відкритим", - підкреслив Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпко каже, що його долю в майбутньому Кабміні буде вирішувати партія

Остаточно доля Льовочкіна буде вирішена тоді, коли визначиться те, чи зможе Партії регіонів утворити парламентську більшість, наголосив експерт.

"Зараз це залишається під великим питанням, чи зможе Партія регіонів набрати самостійну більшість в парламенті, чи ні. І великою мірою все залежатиме саме від цього. Для Януковича це буде сигналом того, наскільки потрібні йому будуть олігархи і Партія регіонів, чи вона справді буде менш потрібна. Або можна буде віддати Партії регіонів на відкуп Кабінет міністрів, і при цьому залишити за собою АП, зокрема віддавши посаду людині від себе, а не від партії. Тому зараз результати виборів і те, якою буде більшість у парламенті і вирішить подальшу долю Льовочкіна", - підкреслив він.

Таран також додав, що очолити адміністрацію президента не проти і секретар РНБО Андрій Клюєв.

"Клюєв дуже хоче іти на цю посаду. Він не проти іти і на прем'єрську посаду. Але призначення Клюєва зруйнує баланс влади всередині Партії регіонів. Бо таким чином буде поставлена ставка на один з конкретних кланів всередині Партії регіонів. Янукович ще не готовий на такий сценарій, бо він стане залежним від конкретного групування всередині ПР і я не переконаний, що Янукович готовий зараз на це піти", - пояснив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єфремов про відставку Азарова: "Я не бачу підстав, щоби таким чином ставити питання"

Нагадаємо, що раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Льовочкін написав заяву про відставку. Однак у прес-службі АП цю інформацію спростували.

Зараз ви читаєте новину «Доля Львоочкіна залежатиме від того, чи зможе ПР сформувати більшість - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути