середа, 22 січня 2014 02:23

Суд залишив під вартою ще двох "активістів Грушевського"

Суд залишив під вартою ще двох "активістів Грушевського"
Фото: radiosvoboda.org

Дмитра Москальця й Артура Ковальчука, затриманих у рамках справи про заворушення на вулиці Грушевського у Києві, залишили під вартою ще на 60 діб.

Такі рішення ухвалили відповідно Святошинський і Голосіївський райсуди. Як повідомив народний депутат від "Батьківщини" Микола Княжицький, який був присутній на засіданні у справі Дмитра Москальця, суд заслухав аргументи захисту, однак вирішив на користь позиції державного обвинувачення.

"Жодних причин для цього (продовження арешту – ред.) не було. Дмитро Москалець – поет, музикант, виступав на Львівському форумі видавців, його дитяча книжка якраз розглядається зараз видавництвом. Він узагалі не був там і не робив того, що йому інкримінують. Все це, звичайно, абсолютний політичний фарс", – заявив Княжицький.

Він, а також його соратник по партії, народний депутат Леонід Ємець заявляли у суді про намір взяти Москальця на поруки. На бік державного обвинувачення схилився і суд у справі Артура Ковальчука.

За даними "Української правди", поки що Ковальчук перебуватиме у лікарні, оскільки під час сутичок йому зламали носа. Раніше ще одному фігурантові справи про масові заворушення на Грушевського, Юхиму Дишканту, Дарницький районний суд Києва також продовжив арешт.

Зараз ви читаєте новину «Суд залишив під вартою ще двох "активістів Грушевського"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути