пʼятниця, 27 липня 2012 00:20

Суд відмовився повернути Собчак вилучені гроші

Суд відмовився повернути Собчак вилучені гроші
Фото: РИА Новости

Басманний суд Москви відмовився зобов'язати Слідчий комітет РФ повернути гроші, вилучені в ході обшуку у телеведучої Ксенії Собчак. Про це повідомляє РИА Новості.Судья Ірина Скуридин не задовольнила скаргу Собчак, яка намагалася оскаржити "вилучення та утримання при проведенні обшуку паспорта і грошових коштів". Мотивування рішення не уточнюється.

26 липня Слідчий комітет висунув версію, згідно якої кошти призначалися для фінансування масових заворушень. Як написала Собчак у своєму твіттері, саме це є причиною для утримання її грошей в руках слідчих.

Обшук у будинку Собчак, в ході якого у неї було вилучено більше мільйона євро, 480 000 доларів і 480 тисяч рублів, проводився у справі про заворушення на Болотяній площі 6 травня. Сама Собчак на "марш мільйонів" не пішла, але підозри слідчих викликав її пост в Живому журналі, яке стосувалося заворушень.

"Вчора я прийняла дуже непросте рішення для себе - перший раз з 24 грудня не піти на мітинг. Прийняла це рішення, скажу відверто, тому що знала заздалегідь, що основна мета буде стояння на мосту, прорив і сидячий страйк. Якби не знала, звичайно б пішла. Я - мирний опозиціонер, який весь цей час відчайдушно закликала владу почути людей на вулиці, і, нарешті, почати зміни і перебудову, а не продовжувати створювати нові імітації та симулятори ", - написала Собчак на наступний день після зіткнень опозиції з поліцейськими на Болотної.

Слідчим, які проводили обшук, здалося підозрілим, що близько півтора мільйона євро були розкладені більш ніж по ста конвертам. Відносно Собчак була розпочата податкова перевірка, хоча сама телеведуча заявила, що не боїться її, тому що податки платить справно. У свою чергу Собчак подала скаргу на вилучення у неї коштів, заявивши, що вона має право зберігати гроші так, як вважає за потрібне. "Мій річний дохід більше двох мільйонів. Я не маю права зберігати вдома гроші, якщо не довіряю банкам?", - Задалася питанням телеведуча.

Зараз ви читаєте новину «Суд відмовився повернути Собчак вилучені гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути