понеділок, 03 вересня 2012 11:06

Суд пішов вирішувати, чи задовольняти апеляцію опозиції щодо нереєстрації Тимошенко і Луценка кандидатами у нардепи

Суд пішов вирішувати, чи задовольняти апеляцію опозиції щодо нереєстрації Тимошенко і Луценка кандидатами у нардепи
Опозиція вимагає зупинити друг бюлетенів без прізвищ Тимошенко та Луценка. Фото: svit24.net

В Київському апеляційному адміністративному суді розпочалося засідання щодо розгляду апеляційної скарги ВО "Батьківщина" на рішення Центральної виборчої комісії щодо відмови у реєстрації кандидатами у народні депутати Юлії Тимошенко і Юрія Луценка.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко прогнозує Україні "не мирну" революцію

Позивач ВО "Батьківщина" у особі представника народного депутата Руслана Князевича пред'явив клопотання, в якому просить суд зобов'язати ЦВК утриматися від дій направлених на реалізацію постанови щодо друку виборчих бюлетенів по загальнодержавному багатомандатному округу.

У позові зазначається, що 30 липня на З'їзді ВО "Батьківщина" було затверджено виборчий список партії. Виключення зі списку осіб за будь-яких обставин заборонено законом, зазначають позивачі.

До бюлетенів мають включити всі власні імена, що порушило ЦВК.

"ЦВК пішло на умисне порушення норм Конституції, через що існує небезпека забезпеченню прав позивача. Також позивачі наголосили, що забезпечення позову не вплине на виборчий процес", - додав він.

Водночас, Руслан Князевич після зачитання позову наголосив, що на час його подання стороні позивача не було відомо про те, що ЦВК вже уклала договір з підприємством про друк бюлетенів. Але це, на думку нардепа, все одно не є підставою для незадоволення позову.

У свою чергу представники ЦВК попросили не забезпечувати позов, оскільки друк бюлетенів вже розпочався і зупинення цього процесу може негативно відобразитися на ході виборчого процесу та потягне значні витрати з державного бюджету.

Зокрема, одна із представників ЦВК наголосила, що вже було затверджено контрольний примірник бюлетенів по загальнодержавному багатомандатному виборчому округу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Над Тимошенко продовжуватимуть знущатися, забираючи її майно - Кармазін

"Не вважаємо можливим заборонити ЦВК вчиняти дії, які вже розпочато. ЦВК досі довго підраховувала, скільки часу потрібно для друку бюлетенів. Цей механізм вже розпочався. У цьому випадку буде неправильно задовольнити позов", - наголосила представник ЦВК.

Наразі, судді видалилися до нарадчої кімнати задля обговорення рішення.

Біля Київського апеляційного адміністративного суду зібралися зо два десятки людей із прапорами ВО "Батьківщини". Також вони тримають великий плакат з трьома мавпами, які затуляють вуха, очі і рот і з написом "Правосуддя в Україні". Вони скандуються "Юлі - волю!" та "Банду - геть!"

Зараз ви читаєте новину «Суд пішов вирішувати, чи задовольняти апеляцію опозиції щодо нереєстрації Тимошенко і Луценка кандидатами у нардепи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути