вівторок, 22 травня 2012 15:51

Суд перевірить нового омбудсмена за позовом "бютівця"

Суд перевірить нового омбудсмена за позовом "бютівця"
Чи правомірно Лутковська займає посаду перевірить суд. Фото: radiosvoboda.org

Вищий адміністративний суд України відкрив провадження за позовом народного депутата Юрія Одарченка до Верховної Ради України про незаконність призначення Валерії Лутковської уповноваженим парламенту з прав людини і неправомірність її приведення до присяги.

Підставами для позову стали численні порушення регламенту Ради під час обрання омбудсмена 24 квітня цього року, повідомляє прес-служба Київської міської парторганізації "ВО" Батьківщина ".

У позові також вказується на порушення процедури приведення до присяги Лутковської через те, що її попередниця, Ніна Карпачова, була звільнена з посади незаконно.

Як позивач, Одарченко зазначає, що має чіткі і однозначні докази того, що Лутковська займає посаду уповноваженого незаконно.

Розгляд справи призначено на 6 червня. На думку представника позивача юриста Дмитра Ільченка, суд спробує вирішити справу в одне засідання.

Нагадаємо, 27 квітня Валерія Лутковська прийняла присягу омбудсмена на позачерговому засіданні Ради. Після опозиція опротестувала в суді обрання нового омбудсмена.

Зараз ви читаєте новину «Суд перевірить нового омбудсмена за позовом "бютівця"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути