понеділок, 25 липня 2016 17:40

Суд переніс розгляд справи Тимошенко проти високих тарифів

Суд переніс розгляд справи Тимошенко проти високих тарифів
intv.ua

Окружний адміністративний суд Києва оголосив перерву у справі за позовом Юлії Тимошенко проти Нацкомісії з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua

Суддя Руслан Арсірій переніс попереднє засідання на 12 серпня. На суд прийшли народні депутати від "Батьківщини" Іван Крулько та Олександра Кужель. Також підтримати позов Тимошенко прийшов колишній міністр ЖКГ Олексій Кучеренко.

Позивач вимагав скасувати постанову НКРЕКП щодо підвищення тарифів на гарячу воду і комунальні послуги.

Сторона Тимошенко подала низку клопотань. Зокрема, суд попросили залучити до справи Кабінет міністрів та ПАТ "Укргазвидобування". Адже тарифи на гарячу воду підвищили саме на підставі рішення уряду про підвищення ціни на газ, який видобуває Укргазвидобування.

"Не вірте нікому, починаючи з прем'єр-міністра, який хоче переконати, що це економічно обґрунтований тариф. За законом про ціни та ціноутворення, орган, який затверджує тарифи від імені держави, зобов'язаний перевірити і довести економічне обґрунтування", – сказав Кучеренко і наголосив, що ні НКРЕКП, ні уряд цього не зробили.

"Перерву зробили, щоб представники позивача ознайомилися із додатковими матеріалами справи. Ми продовжуємо судову боротьбу, щоб скасувати незаконні постанови НКРЕКП", - зауважив Крулько.

За словами нардепа, 27 липня відбудеться інше попереднє судове засідання проти Кабміну. Щодо скасування постанови про ціну на газ. У справі теж позивається Тимошенко.

"Будемо захищати права всіх громадян України. Домагатимемося того, щоб тарифи переглянули. І вони були економічно обгрунтованими", - зауважив Крулько.

Водночас парламентарій заявив: теперішня влада піде на всі можливі дії, щоб залишити рішення Нацкомісії чинним. "Оскільки олігархічні групи, які контролюють сьогодні всі приватні облгази, обленерго, хочуть аби залишилися ці грабіжницькі тарифи", - пояснив нардеп.

На сьогоднішньому засіданні до справи долучились громадяни, як фізичні особи та один житловий кооператив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" наполягає на ухваленні пакету тарифних законопроектів - Тимошенко

Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг, підвищила тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення на 75-90% з 1 липня 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Суд переніс розгляд справи Тимошенко проти високих тарифів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути