середа, 01 червня 2016 14:47

Суд наклав арешт на борг Януковича

Суд наклав арешт на борг Януковича
Фото: obozrevatel.com

Голосіївський районний суд Києва наклав арешт на 3-мільярдний кредит Росії. Він був наданий у 2013 році екс-президенту Віктору Януковичу.

Відповідне рішення було прийняте 30 травня 2016 року, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Призупинити здійснення платежів за державним зовнішнім запозичення України перед Російською Федерацією в розмірі 3 мільярдів доларів США та нарахованими відсотками за трастовим договором, укладеним 24 грудня 2013 року між Україною і компанією The Law Debenture Trust Corporation PLC", - ідеться в постанові суду.

Цим рішенням забороняється будь-яким органам державної влади та посадовцям здійснювати дії, пов'язані зі сплатою боргу Януковича.

Передувало цьому перше судове рішення щодо вимушених переселенців з Донбасу. 30 травня голова Луганської обласної парторганізації "Батьківщини" Ірина Верігіна довела в суді, що вимушена була переїхати з рідного Луганська саме через російську агресію.

30 травня Голосіївський райсуд Києва задовольнив позов Верігіної до Російської Федерації про відшкодування моральної та майнової шкоди, заподіяної в результаті збройної агресії РФ проти України і окупацію частини території Луганської області.

"Цей перший суттєвий успіх на юридичному фронті став можливим завдяки згуртованій роботі усієї команди "Сили права" як в Україні, так і в Лондоні", – зазначив Андрій Сенченко, член політради партії "Батьківщина".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна подала до Високого суду Англії заперечення щодо боргу Януковича

Як відомо, уряд колишнього президента Віктора Януковича у грудні 2013 року взяв у РФ кредит у розмірі 3 мільярдів доларів. На початку 2016 року Росія подала позов, згідно з яким через кредит Януковича Україна має повернути 3,137 мільярдів з урахуванням відсотків за несвоєчасну виплату.

Зараз ви читаєте новину «Суд наклав арешт на борг Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути