Ексклюзиви
неділя, 29 липня 2012 20:11

"Суцільний безлад та хаос охопили місто" — "регіонала" Мельника просять вгамувати сімейний бізнес
8

Фото: Фото, надане Ігорем Домбровським
Земля, принесена громадянами для депутатів та мера
"Земельна могилка" для мера та депутатів

Громада Приірпіння виступає "проти жадібних руйнівників" зеленого Ірпеня. Місцеві мешканці провели акцію під стінами Ірпінської міської ради проти забудови та масового знищення рекреаційних зон міста.

"Що більше важить - воля громади чи важкий гаманець підступного забудовника? Прийшов час дати відсіч мародерам від влади!" - таким було гасло пікетувальників.

Організатором мітингу стала громадська організація "Самозахист" на чолі із Ігорем Домбровським. Люди не побоялись палючого сонця й прийшли під міськраду висловити своє "фе" "земельному дерибану".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не хочу, аби в Ірпені соціальний конфлікт переріс у військові дії" - активісту спалили машину

"Нахабство Скаржинського (мер Ірпеня — ред.) не знає меж. У нього "хапальний рефлекс" мародера подолав інстинкт самозбереження", - говорить літня жінка. У руках тримає плакат "....".

Найбільше громадських активістів обурює інформація про вирубку та забудови "Скверу Дитячого", що знаходиться в мікрорайоні СМУ та належить до останніх рекреаційних зон Ірпеня, а також трьох гектарів реліктового лісу по вулиці Комінтерну напроти дитячої лікарні.

"Влада раніше у злочинний спосіб перевела цей ліс в "зелені насадження" і тепер планує пустити його під сокиру", - пояснює Ігор Домбровський.

Люди вигукують: "Ганьба!". До них виходить мер Ірпеня Володимир Скаржинський, обіцяє не виносити резонансні питання щодо парків на сесію міськради й враховувати надалі думку громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Києвом розпочалась "громадянська війна": люди палять один одному паркани

Активісти намагаються передати міському голові землю, яку вони принесли у мішечках зі своїх городів та лісу: "На, їжте, якщо ще не наїлись". Натомість їх відтісняють заступники мера Головкевич і Радько, просять, щоб цього не робили. Скаржинський залишає мітингувальників.

"У нас всього 36 мішечків із землею — для кожного депутата принесли. Найбільший — для мера", - уточнює один із пікетувальників. Вони викладають усі пакетики із землею на асфальті під дверима виконкому у вигляді символічної могилки.

Не маючи можливості потрапити в сесійну залу, активісти рушають до "штаб-квартири" головного ірпінського "регіонала", народного депутата Петра Мельника, яка розташована на території Національного університету державної податкової служби. До приймальні нардепа їх не пускають охорона і курсанти податкової академії. Виникає штурханина.

"Пустіть! - кричать люди. - Ми маємо право!" Зрештою мітингувальники все-таки прориваються до приймальні Мельника. Того не виявляється на місці. Але люди стверджують, що бачили нардепа у вікні — він начебто звідти виглядав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія регіонів обіцяє залагодити конфлікти навколо забудов в Ірпені

Так і не дочекавшись зустрічі із народним обранцем, учасники акції залишили лист-звернення його помічнику. У листі вимагають повернути рекреаційні зони Приірпіння та зупинити свавілля ірпінських чиновників.

"Звернутись до Вас нас змусив безлад та корупція в Ірпінській міській раді. Владою обмежується право громадян на мирні зібрання. Суцільний безлад та хаос охопив місто. Виконавча влада перетворилась на сімейний бізнес однієї родини. Тому вимагаємо від Вас зупинити дерибан міських парків, хаотичну забудову міста, розкрадання державних коштів та перетворення мальовничого міста Ірпінь в кам'яний лантух", - йдеться у зверненні до Мельника.

"Сподіваємось, що Мельник якось відреагує на наш запит, адже все-таки починаються вибори, - говорить Домбровський. - Разом з тим, надії на нього мало. Розумієте, у нас одна родина контролює усе місто, і це його родина: сестра Мельника є головою земельної комісії, а його племінниця працює головою регламентної".

Зараз ви читаєте новину «"Суцільний безлад та хаос охопили місто" — "регіонала" Мельника просять вгамувати сімейний бізнес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

89

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути