понеділок, 01 червня 2015 09:05

Стратегія нацбезпеки не передбачає військової перемоги - експерт

Стратегія нацбезпеки не передбачає військової перемоги - експерт

 Стратегію національної безпеки потрібно було приймати ще минулого року. Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив військовий експерт Олексій Арестович.

"Це рамковий документ, який є керівництвом для певних міністерств та відомств з метою розроблення конкретних рекомендацій щодо виконання цілеї передбачених Стратегією. Це такий собі поштовх до дії, щоб чиновники заворушилися. Наприклад, почали змінювати нормативно-правову базу для того, щоб їм було зручніше працювати для виконання цього документу. Проте, враховуючи те як у нас працюють чиновники, всі рекомендації ризикують залишитися на папері. З іншого боку - добре, хоч прописали оцінку обстановки навколо України на довгострокову перспективу і хоч до чогось когось зобов'язали", - пояснив Арестович.

Він сумнівається, що нинішня Стратегія нацбезпеки означає наступальну тактику Порошенка, спрямовану на вигнання бойовиків з території України.

" Президент не в стані поставити таке завдання. У нього оборонне мислення. Навіть якби Порошенко взяв напрямок на військову перемогу, то Стратегія цього прямо не передбачає. Це занадто рамковий документ", - вважає експерт.

Нагадаємо, що 26 травня Порошенко увів у дію нову Стратегію національної безпеки. Її основним завданнями є підготовка держави до відсічі збройної агресії.

Зараз ви читаєте новину «Стратегія нацбезпеки не передбачає військової перемоги - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути