неділя, 25 вересня 2016 11:49

Країни "п'ятірки" жорстко розкритикували позицію Росії щодо Сирії

Країни "п'ятірки" жорстко розкритикували позицію Росії щодо Сирії
Фото: sumqayitxeber.com

Глави зовнішньополітичних відомств США, Франції, Італії, Німеччини та Великобританії та верховний представник ЄС Федеріка Могеріні оприлюднили спільну заяву щодо Сирії, в якому жорстко розкритикували позицію Росії.

"Руйнівні події в Сирії на цьому тижні підкреслили те, про що ми говорили протягом тривалого часу: на Росії лежить зобов'язання довести, що вона хоче і може вжити надзвичайних заходів , щоб врятувати дипломатичні зусилля по відновленню режиму припинення бойових дій, надати безперешкодний доступ гуманітарної допомоги і створити умови, необхідні для відновлення переговорів під егідою ООН про політичні перетворення", - повідомляє Укрінформ.

При цьому підкреслюється, що напад на гуманітарний конвой, публічні заяви сирійського режиму про порушення перемир'я, безперервні повідомлення, що режим використає хімічну зброю, а також наступ режиму на сході Алеппо за підтримки Росії "явно суперечить заявам РФ про те, що вона підтримує дипломатичне вирішення".

Читайте також: Угода про асоціацію стала проблемою не України, а Нідерландів - дипломат

Країни "п'ятірки" закликали Росію "вжити надзвичайних заходів, щоб відновити довіру до спільних зусиль, в тому числі шляхом припинення невибіркову бомбардування сирійським режимом свого народу". У заяві вітаються недавні пропозиції Міжнародної групи підтримки Сирії (ISSG) щодо посилення відповідного моніторингу.

"Ми знову підтверджуємо нашу прихильність справі знищення ІГІЛ в Сирії і Іраку і закликаємо Росію виконувати свої обіцянки і зосередитися саме на цьому угрупованні, - йдеться в документі. - Терпіння щодо триваючої нездатність або небажання Росії дотримуватися своїх зобов'язань не є необмеженим. Тому ми також закликаємо Раду Безпеки ООН вжити термінових додаткових заходів у відповідь на жорстокість в цьому конфлікті, і зокрема, в контексті нападу на Алеппо".

Зараз ви читаєте новину «Країни "п'ятірки" жорстко розкритикували позицію Росії щодо Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути