неділя, 21 грудня 2014 08:30

Країну й далі розкрадають, бізнес банди Януковича працює - Гриценко

Країну й далі розкрадають, бізнес банди Януковича працює - Гриценко
фото: 24daily.net

Зараз в Україні глибока криза. Це найкращий час для початку реформ. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав колишній народний депутат Анатолій Гриценко.

"Криза триває з кінця лютого. На що спрямувати реформи? На людський капітал — здоров'я, освіту, науку, проривні технології, енергозбереження. Аби закласти підвалини для руху вперед. Що натомість бачимо? У проекті бюджету, який потрапив у пресу, вбивають освіту, науку, медицину, нищать середній клас. Прем'єр Черчилль під час війни займався формуванням коаліції й обороною Великобританії. А в цей час міністри його уряду писали бюджет. Він дізнався, що хочуть скоротити видатки на культуру, науку, освіту. Спитав: "За що ми тоді воюємо?". А ми за що?", - зауважив він.

За його словами, уряд затягує час.

"Це робиться через фальш. Реформи підміняються бухгалтерією, аби збити баланс бюджету. Очевидно, потрібні будуть рішучі кроки з оптимізації пільг, багато інших неприємних речей для громадян. Але вони це сприймуть за однієї умови — якщо бюджетні гроші викладуть на стіл. А не щоб олігарх Коломойський далі залишався монополістом на ринку авіаперевезень, на феросплавах і заробляв на нафті з наших кишень. Щоб Ахметов за низькою рентою витягував корисні копалини. Щоб працювали понад 400 конвертаційних площадок, де відмивають мільярди. А люди мусять затягувати пояси", - наголосив Гриценко.

Він вважає, що за дев'ять місяців роботи Арсенія Яценюка ми не побачили жодної реформи.

"Країну й далі розкрадають, банду Януковича випустили, їхній бізнес працює, армія не забезпечена, а це — відповідальність уряду. І при цьому люди вивели партію Яценюка на перше місце на парламентських виборах. Дуже скоро соромитимуться цього. Крим — відповідальність Турчинова. Донбас — Порошенка. Президент забезпечує територіальну цілісність країни? Ні", - додав колишній народний депутат.

Зараз ви читаєте новину «Країну й далі розкрадають, бізнес банди Януковича працює - Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути