четвер, 20 грудня 2012 17:40

Стець про ініціативу Добкіна: "Як ставитися до ідеї божевільної людини?"

Стець про ініціативу Добкіна: "Як ставитися до ідеї божевільної людини?"
Юрій Стець. Фото: gazetavv.com

Ідея Михайла Добкіна свідчать про його інтелект та нерозуміння того, як працює Інтернет.

Так народний депутат Юрій Стець прокоментував Gazeta.ua ініціативу голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна ввести відповідальність інтернет-видань за коментарі під матеріалами.

"Це божевільна людина. Тому, як ставитися до ідеї божевільної людини? Тільки з гумором, - прокоментував Стець. - Зрозуміло, що нести особисту відповідальність за коментарі інтернет-видання не може, бо це те саме, що Добкін має нести відповідальність, що якісь собачки десь нагадили в якомусь парку Харкова. Якщо він хоче персональної відповідальності, то нехай почне з цих тварин".

Політик також підкреслив, що такі ідеї говорять, по-перше, "про інтелект Добкіна, про його нерозуміння ситуації, про нерозуміння того, що таке взагалі Інтернет та як він працює".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Добкін хоче, щоб інтернет - ЗМІ відповідали за коментарі під статтями

"Як можна людині забороняти щось, у чому вона взагалі не розбирається? Я думаю, що це така більше емоційна рефлексія — про себе прочитав правду, яка йому не сподобалася в якимось коментарях під якоюсь статтею, і тому й виникло це бажання щось заборонити. Давайте тоді вже заборонимо людям просто щось говорити на кухні!",- обурився Стець.

Він додав: "Бажано таких людей взагалі відсторонити від влади, бо вони можуть щось таке наробити, що ми повернемося в якийсь кам'яний вік чи ще й далі".

Нардеп також зазначив, що якщо коментарі містять недопустимий зміст, то це лише право видання — видаляти їх, чи ні.

"У будь-якому випадку, це право видання не більше не менше. І це право не можна регулювати виключно бажанням Добкіна чи ще когось. Наприклад, видання має право, якщо є коментарі некоректні — видаляти їх, якщо коментарі не потрібні чи видання хоче, щоби обов'язково зареєстрований нік був з обов'язковою прив'язкою до айпіадреси чи електронної пошти, то вони можуть це зробити. Але це все — право видання. Ніяким законом це регулювати не можна. Бо в такому випадку ми обмежимо просто право редакції будь-що визначати", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В інтернет-ЗМІ було найменше політичної джинси - експерт

Однак, Стець підкреслив: "Це абсолютне божевілля і нерозуміння взагалі того, як працює Інтернет. І в цьому випадку ніхто крім лікаря Добкіну не допоможе".

Він також переконаний, що подібну ініціативу на законодавчому рівні не підтримають.

Нагадаємо, що Михайло Добкін запропонував Харківській облраді звернутися до президента Віктора Януковича з проханням доручити підготувати зміни до законодавства, згідно з якими інтернет-видання будуть визнані засобами масової інформації. Автори звернення також висловлюють підтримку проведенню парламентських слухань з приводу відповідальності власників інтернет-ресурсів за поширення жорстокості та закликів до вбивств.

Зараз ви читаєте новину «Стець про ініціативу Добкіна: "Як ставитися до ідеї божевільної людини?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути