вівторок, 10 травня 2016 09:56

Стало відомо, про що говоритиме "нормандська четвірка" у Берліні

Стало відомо, про що говоритиме "нормандська четвірка" у Берліні
AFP

Міністри закордонних справ Німеччини, Франції, Росії та України знову зберуться для консультацій у середу, 11 травня, в Берліні. Обговорюватимуть дві теми.

Про це пише Deutsche Welle з посиланням на німецьке МЗС.

Головні теми: питання безпеки, тобто дотримання перемир'я, і ​​"умови для проведення місцевих виборів".

Після попередньої зустрічі на початку березня в Парижі глава відомства Франк-Вальтер Штайнмаєр не приховував свого розчарування. "Я не задоволений тим, як Київ і Москва ведуть переговори", - сказав федеральний міністр закордонних справ. Перш за все, в питанні політичного врегулювання "не було прогресу", - нарікав він два місяці тому.

Видання зазначає: Петро Порошенко потрапляє в цуґцванґ і опиняється перед дилемою. Якщо президент буде продовжувати затягувати прийняття спеціального закону про вибори на території сепаратистів, він ризикує розчарувати своїх партнерів на Заході. При цьому Україна потребує їх фінансової допомоги.

Крім того, деякі українські оглядачі вважають, що подальше зволікання з української сторони може призвести до поступового зняття західних економічних санкцій проти Росії. Київ хоче не допустити цього.

Якщо ж Порошенко поступиться тиску, це вдарить по його іміджу, що і без того похитнувся. Нарешті, прийняття спецзакону про вибори українським парламентом теж не гарантовано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінська-3 не буде - Порошенко

Раніше представник України у Тристоронній контактній групі Леонід Кучма заявляв, що вибори на Донбасі можна проводити тільки після повернення контролю над кордоном.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, про що говоритиме "нормандська четвірка" у Берліні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути