четвер, 29 січня 2015 08:22

Стало відомо, хто в ПАРЄ голосував проти позбавлення Росії голосу

Стало відомо, хто в ПАРЄ голосував проти позбавлення Росії голосу
Фото: dt.ua

Українська делегація у Парламентській асамблеї Ради Європи в повному складі проголосувала за прийняття резолюції щодо Росії.

В свою чергу делегації Вірменії, Азербайджану, Кіпру, Сербії, а також частина австрійців, швейцарців, голландців, хорватів і турків виступили проти рішення ПАРЄ про позбавлення Росії права голосу в асамблеї, про що свідчать дані персонального голосування на сайті ПАРЄ.

Крім того, серед противників резолюції виступили деякі представники делегацій Німеччини, Болгарії, Іспанії, Фінляндії.

Нагадаємо, 28 січня Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію щодо Росії, наклавши на Росію дипломатичні санкції у вигляді позбавлення права голосу в ПАРЄ. За прийняття документа проголосувало 160 депутатів, проти - 42. Асамблея повернеться до перегляду цього питання у квітні.

ПАРЄ також прийняла поправку до резолюції, якою закликала російську владу "протягом 24 годин звільнити Надію Савченко і повернути її України або передати третій стороні".

В свою чергу Російська делегація в ПАРЄ заявила про припинення своєї участі в діяльності ПАРЄ та будь-які контакти з асамблеєю до кінця року та заявила, що російська сторона не збирається виконувати рішення ПАРЄ.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, хто в ПАРЄ голосував проти позбавлення Росії голосу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути