неділя, 06 грудня 2015 08:00

Стало відомо, що депутати готують до приїзду Байдена

Стало відомо, що депутати готують до приїзду Байдена
Фото: dt.ua

Українські політики готуються до приїзду віце-прем'єра США Джозефа Байдена. Через це у Верховну Раду надійшло від ГПУ подання на затримання та арешт Сергія Клюєва. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Антон Круть.

"Але основна інтрига в Раді розгорнеться навколо Бюджетного та Податкового кодексів. Між ними є суттєві протиріччя. Крім того, у податковому законі є дуже багато нововведень, які не сприймаються бізнесом. Він так і не був затверджений урядом. Президент теж оминає цю тему. Проте вже зараз через ці урядові законопроекти триває холодна війна між президентською та прем'єрською фракціями", - вважає експерт.

Однак, на його думку, коаліція збережеться: "Бо до нас приїде "третейський суддя" Байден, який повинен помирити дві команди і вирішити спірні питання, як третя не заангажована сторона. Наступного тижня він виступить у Верховній Раді".

"Батьківщина" теж "не впадатиме в опозиційність" через тиск західних партнерів. "А Ляшко цим не зв'язаний. Тому критикуватиме законопроекти як йому заманеться", - зауважив Круть.

Нагадаємо, що Мінфін обіцяв подати проект Державного бюджету на 2016 рік і проект Податкового кодексу (ПКУ) на розгляд Верховної Ради після 2 грудня. Наступний пленарний тиждень у Раді відкривається 7 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, що депутати готують до приїзду Байдена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути