четвер, 23 жовтня 2014 12:25

США є головним продюсером угоди Порошенка із Яценюком - політолог

США є головним продюсером угоди Порошенка із Яценюком - політолог
Фото: kp.ua

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко під час передвиборчої кампанії намагається взяти реванш за програні президентські вибори. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

"Заява Тимошенко про те, що "Батьківщина" не буде в опозиції, а піде в коаліцію, направлена на підвищення рейтингу. Мета партії на виборах була взяти більше 20 відсотків. Але не так сталося, як гадалося. Якби вона мала такий результат, змогла б позиціонувати себе, як демократична опозиція у владі Порошенка. Але зараз цю нішу у "Батьківщини" перехоплює "Народний фронт". Тому Тимошенко опинилася в драматичній ситуації, коли вона нікому не потрібна. Такий результат на виборах веде до того, що "Батьківщина" однією ногою опиняється на політичному кладовищі - особливої потреби в її послугах не буде. Тому Юлія Володимирівна бере ініціативу на себе і робить пропозиції Петру Олексійовичу. Показує, що готова до співпраці", - зазначив він.

Експерт нагадав, що у Тимошенко із Порошенком складна історія особистих стосунків. "Спочатку вони каталися на мікроавтобусі по Києву під час помаранчевої революції. А далі почалися розповіді, хто в сльозах прибіг до Ющенка. Тоді Тимошенко на тривалий період відправила Порошенка на політичне звалище, звідки він повернувся. У 2007 році з'їзд "Нашої України" збунтувався проти любих друзів, зокрема Порошенка. Чи пробачив він її? Порошенко, як і Путін, із тих людей, які нічого не забувають. Однак в українській політиці немає нічого неможливого. Тому й зараз дуже складні обставини можуть спонукати президента піти на угоду із Тимошенко", - зауважив Золотарьов.

Політолог вважає, що Порошенко в наступному парламенті намагатиметься зробити коаліцію із свого блоку та мажоритарників. "Можливо, буде долучати такі політичні сили, як то "Громадянська позиція". Пробуватиме уникнути політичних зобов'язань. Тому й спостерігаємо такі картинки, коли під час поїздок поруч із Порошенком сидить не Яценюк, а Гройсман. Саме його президент хоче бачити прем'єром. Але ще є позиція Америки, яка підтримує Яценюка. Вона є головним продюсером політичної угоди між "Блоком Петра Порошенка" та "Народним фронтом". Чи вдасться така комбінація - краще знає президент", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «США є головним продюсером угоди Порошенка із Яценюком - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути