пʼятниця, 08 липня 2016 14:10

США підтримуватимуть уряд України, доки проводяться ефективні реформи - Пайєтт

США підтримуватимуть уряд України, доки проводяться ефективні реформи - Пайєтт

США не вимагатимуть від України проведення виборів на окупованих територіях Донбасу до повного завершення кровопролиття і підтримуватимуть її, доки уряд здійснює дієві реформи.

Про це заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт в інтерв'ю виданню "Новое время".

"Ніхто у Вашингтоні не вимагатиме від України проводити вибори на окупованих територіях, доки на лінії розмежування вмирають українські солдати. Це дуже чіткий сигнал: спочатку – повне припинення вогню, лише потім – вибори", заявив Пайетт.

За його словами, міжнародно визнані кордони України мають бути відновлені.

"Оскільки Росія – сторона конфлікту, російська техніка й солдати також повинні покинути територію України. І основні зусилля дипломатів спрямовані на те, щоб виконати ці зрозумілі умови", – заявив посол США.

Голова американської місії в Україні також зазначив, що США підтримуватимуть Україну, доки її уряд своєю роботою доводитиме ефективність реформ:

"Найчастіше мені доводитися пояснювати у Вашингтоні, чому реформи в Україні йдуть не так швидко, як усім хотілося б. А також чому олігархи залишаються при владі, чому, попри сильне бажання українців перемогти корупцію, вона усе ще існує."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол США назвав найбільш провальні реформи в Україні

Нагадаємо, повноваження нинішнього посла США в Україні Джеффрі Пайєтта закінчуються влітку 2016 року. Новою головою американської дипмісії в Києві призначена Марі Йованович.

Зараз ви читаєте новину «США підтримуватимуть уряд України, доки проводяться ефективні реформи - Пайєтт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути