вівторок, 14 травня 2024 22:23

США підпишуть безпекову угоду з Україною: Блінкен повідомив деталі

США підпишуть безпекову угоду з Україною: Блінкен повідомив деталі
Держсекретар США Ентоні Блінкен розповів про безпекову угоду з Україною. Фото: Getty Images

Сполучені Штати планують укласти з Україною угоду у сфері безпеки терміном на 10 років.

Вона буде спрямована на підтримку української оборони та зміцнення військово-промислового комплексу, повідомив державний секретар США Ентоні Блінкен під час виступу в Київському політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського.

Якщо на Україну хто-небудь нападе, то Вашингтон "негайно" співпрацюватиме з Києвом на найвищому рівні, щоб узгодити, як країна зможе відбити загрозу.

"США підтримуватимуть оборону й безпеку України в низці вкрай важливих сфер - від авіації до протиповітряної оборони, від дронів до розмінування", - сказав Блінкен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО буде більше займатися інтеграцією України - Блінкен

Безпекова угода між Україною та США допоможе прискорити зусилля з розбудови українського військово-промислового комплексу, що дозволить їй у довгостроковій перспективі виробляти свої боєприпаси та артилерію, заявив він.

"Ресурси України мають величезне значення для успіху на полі бою. Україна виробляє нові різновиди дронів, які успішно уникають виявлення. І це якраз те, що живить розвиток української оборонної промисловості, де працюють тисячі талановитих людей. Зараз питання в тому, щоб розширити це виробництво, не втративши духу інновацій і експериментів", - наголосив Блінкен.

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен вранці 14 травня прибув до Києва. За його словами, мета - підтримати Україну.

Неанонсований візит дипломата до Києва триватиме два дні. Блінкен відвідує столицю України вже вчетверте від початку повномасштабного російського вторгнення.

Зараз ви читаєте новину «США підпишуть безпекову угоду з Україною: Блінкен повідомив деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути