Ексклюзиви
понеділок, 22 грудня 2014 08:46

США надасть Україні кредит для купівлі зброї - конгресмен

США надасть Україні кредит для купівлі зброї - конгресмен
AP

Влада США має намір надати Україні кредитні кошти для того, щоб українська сторона змогла сама купити зброю потрібного зразка.

Про це в інтерв'ю телеканалу "1 + 1" заявив американський конгресмен Адам Кінзінгер, який лобіював прийняття в Конгресі США закону про підтримку України.

"Ми не надаємо вам зброю, адже стандарти вашої і американської армії дуже різні. Наприклад, для того, щоб користуватися вертольотами Black Hawk або Apache на професійному рівні, потрібно вчитися півтора року. У вашої армії немає стільки часу", - сказав Кінзінгер.

Конгресмен зазначив, що завдяки прийнятому в США законопроекту Вашингтон зможе надати Україні кредитні кошти, за рахунок яких українська влада закупить ту техніку, яка необхідна.

"Ви зможете закупити техніку в країнах Східної Європи - адже вона підходить вам за військовими стандартами. І це доцільніше, корисніше", - вважає Кінзінгер.

Президент США Барак Обама поставив свій підпис під новим законом, який передбачає допомогу Україні і санкції проти Росії.

Закон передбачає, що президент США має право надавати допомогу Україні оборонними озброєннями, такими, як, наприклад, протитанкову і бронебійну зброю або радари, безпілотні розвідувальні апарати, системи захищеного зв'язку, а також військовим навчанням.

Зараз ви читаєте новину «США надасть Україні кредит для купівлі зброї - конгресмен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути