вівторок, 12 квітня 2016 00:35

США хочуть, щоб Україна обрала новий уряд якомога швидше

США хочуть, щоб Україна обрала новий уряд якомога швидше
Фото: Укрінформ

Сполучені Штати наголошують на важливості формування нового уряду в Україні, відданого реформам, в якомога коротші терміни. Про це сказав офіційний представник Державного департаменту США Марк Тонер, передає Укрінформ.

"Ми вважаємо, що важливо в Раді затвердити якомога скоріше новий Кабінет міністрів, який буде відданий імплементації необхідних реформ, зокрема, рекомендованих Міжнародним валютним фондом, а також Європейським Союзом", - наголосив представник зовнішньополітичного відомства США, коментуючи ситуацію з відставкою прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

У цьому зв'язку він висловив упевненість, що новий уряд України запроваджуватиме критично важливі реформи, обумовлені раніше, а також докладе всіх зусиль для імплементації Мінських домовленостей.

"Це дійсно є спільною відповідальністю українського президента, прем'єр-міністра, а також всіх урядовців", - наголосив Тонер.

Нагадаємо, 10 квітня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк публічно заявив про намір подати у відставку 12 квітня. В цей же день президент Петро Порошенко повідомив, що він розраховує на створення коаліції і успішне голосування за кандидатуру Гройсмана на посаду прем'єра.

Однак переговори щодо кандидатури нового прем'єра зайшли у глухий кут. Оскільки Гройсман висунув свої умови щодо формування нового складу уряду.

Зараз ви читаєте новину «США хочуть, щоб Україна обрала новий уряд якомога швидше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути