понеділок, 19 серпня 2013 11:49

"Срам! Козаків на вас нема!" - під Лаврою мітингували в підтримку Pussy Riot
5

Фото: Катерина Цибенко

В неділю, 18 серпня біля входу в Києво-Печерську Лавру відбулась акція на підтримку трьох учасниць російської панк-групи Pussy Riot, яких рік тому засудили до тюремного ув'язнення за виконання пісні "Богородице, Путіна прожени" в Храмі Христа Спасителя в Москві.

Близько 25 людей прийшли з плакатами "Свободу Pussy Riot", "Церкві й державі жити окремо, а померти разом", "Захистимо дітей від церковної моралі".

"Вирок Pussy Riot ознаменував перемогу клерикальної юстиції в Росії, - вважають організатори акції. - В звинувачувальному вироку дівчатам судді посилались на постанови середньовічного Трульського собору. А зараз такі речі стають можливими й в Україні".

Олександр Володарський, один з учасників мітингу, розповів: "Для своєї акції ми вирішили вибрати не російське консульство, а Лавру — філіал Московського патріархату в Україні. Також ми хочемо звернути уваги до проблеми клерикалізації в Україні, до репресій на релігійному ґрунті", - додав він, маючи на увазі події 26 липня, коли учасників мітингу проти святкування хрещення Русі затримав Беркут.

Учасники акції проспівали пісню "Богородице, Путіна прожени". Перехожі зупинялися біля них, викрикуючи "Срам! Козаків на вас нема! Куди дивиться міліція!"

Представники міліції на акції були присутні і спостерігали за нею. "Я вважаю, що так не можна робити, тут святе місце з особливою енергетикою. Треба було б в іншому місці", - сказала 29-річна Юлія.

Зараз ви читаєте новину «"Срам! Козаків на вас нема!" - під Лаврою мітингували в підтримку Pussy Riot». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути