неділя, 02 лютого 2014 18:18

Справу проти Булатова закрито, він вільний і може їхати на лікування за кордон - Порошенко

Справу проти Булатова закрито, він вільний і може їхати на лікування за кордон - Порошенко
Фото: censor.net.ua
Шевченківський районний суд Києва відмовився задовольнити клопотання слідства про арешт активіста Автомайдану Дмитра Булатова.

Про це зараз, вийшовши з клініки "Борис", де знаходиться Булатов, повідомив депутат Петро Порошенко*, передає ЛІГАБізнесІнформ

"Я отримав постанову Шевченківського районного суду, яке винесене сьогодні", - повідомив Порошенко, зазначивши, що раніше слідчий просив застосувати до Булатову запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

"У постанові суду йдеться, що у задоволенні клопотання відмовлено. Справу закрито, Булатов вільний. Може зараз зі мною висуватися в аеропорт їхати за кордон на лікування", - повідомив Порошенко.

За словами Порошенка, "Беркуту", автобуси якого помічені недалеко від клініки, дано наказ звільнити територію.

Дмитра Булатова необхідно відправити на лікування в Німеччину. Про готовність цієї країни прийняти і лікувати його заявив німецький міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штанмайером під час зустрічі з лідером "Удару " на Мюнхенській конференції з питань безпеки. Заявив журналістам біля клініки, де сьогодні знаходиться Булатов, Віталій Кличко*.

"Зараз ми робимо все, щоб Дмитро безпечно добрався до місця лікування. У клініці також перебувають представники посольств країн Євросоюзу, - сказав Кличко. - Абсурдна ситуація: людини викрадають 22 січня, а через два дні МВС порушує проти неї справу за організацію масових заворушень. коли Булатов виривається з полону, його намагаються заарештувати в лікарні, а потім з'являється інформація, що він у розшуку. Тобто робиться все, щоб Дмитра нейтралізувати як одного з лідерів Автомайдана і людини з активною громадянською позицією, і робиться це показово - щоб інші боялися ", - зазначив Віталій Кличко.
Зараз ви читаєте новину «Справу проти Булатова закрито, він вільний і може їхати на лікування за кордон - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути