четвер, 10 березня 2016 12:33

Справа "діамантових прокурорів": обвинувачення оголосило відвід суддів

Справа "діамантових прокурорів": обвинувачення оголосило відвід суддів
Фото: hromadske.tv

Сторона обвинувачення у справі "діамантових прокурорів" Олександра Корнійця та Володимира Шапакіна заявила відвід колегії суддів Голосіївського райсуду Києва.

Підставою для цього стала оприлюднена екс-заступником генпрокурора Віталієм Каськом інформація про те, що в Голосіївському суді працювала суддя Калініченко, яка перебуває в родинних зв'язках із підозрюваним Корнійцем.

Відтак прокурори вважають, що ці судді можуть упереджено та необ'єктивно підходити до розгляду справи, передає "Громадське".

У засіданні суду була оголошена перерва для виклику і отримання пояснень від Каська та журналістки "Фокуса", в інтерв'ю якій він повідомив таку інформацію. У свою чергу захист прокурорів заперечує ці заяви і наголошує, що Калініченко вже звільнили і вона не може впливати на судовий процес.

Зараз судді перебувають у нарадчій кімнати, де приймають рішення щодо клопотання.

Нагадаємо, 5 липня на хабарі затримали колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, першого екс-заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна та громадянина Валерія Гібаленка.

Під час обшуків у Шапакіна вилучили $400 тис., у Корнійця - значну кількість ювелірних виробів, 65 діамантів та автомат Калашникова. Обом повідомлено про підозру в хабарництві.

Зараз ви читаєте новину «Справа "діамантових прокурорів": обвинувачення оголосило відвід суддів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути