пʼятниця, 26 лютого 2016 11:16

Список претендентів на місце Шокіна розширився - ЗМІ

Список претендентів на місце Шокіна розширився - ЗМІ
politica-ua.com

На крісло генпрокурора претендують сім кандидатів.

Про це пише "Апостроф", посилаючись на джерела у кулуарах Верховної Ради.

Незважаючи, що питання з відставкою Шокіна юридично досі не закрите, у кулуарах вже активно обговорюються кандидатури нового генпрокурора. За словами депутатів, найчастіше серед претендентів на цю посаду називаються прізвища Юрія Луценка і Павла Жебрівського. Ходять розмови з приводу кандидатур Анатолія Матіоса, Віталія Каська, Давіда Сакварелідзе, Міхеіла Саакашвілі і навіть самого Єгора Соболєва.

За словами нардепа Ігоря Луценка, ширились чутки про схему, за якої Юрія Луценка можуть спочатку призначити заступником Шокіна, а потім, після його відставки, просто зробити виконуючим обов'язки генпрокурора. "Ідея полягала в тому, щоб призначити його заступником, оскільки він за освітою та іншими параметрами не відповідає вимогам. А потім, після відходу Шокіна у відставку, Луценко став би тимчасово виконуючим обов'язки генпрокурора", - зазначив нардеп.

Кандидатуру Жебрівського депутати вважають "прохідною через парламент". "Жебрівський у хороших відносинах з президентом Порошенко. Він має кредит довіри від глави держави", - зазначив один з нардепів.

Щодо Сакварелідзе, то за словами Ігоря Луценка, можливою перешкодою для нього може стати, що він досі не відмовився від грузинського громадянства.

Зараз ви читаєте новину «Список претендентів на місце Шокіна розширився - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути