неділя, 08 липня 2012 01:19

Список "Батьківщини" покаже, як опозиція буде регувати на критику - Гарань

Список "Батьківщини" покаже, як опозиція буде регувати на критику - Гарань

Оприлюднення претендентів у кандидати від об'єднаної опозиції "Батьківщина" — це тест, наскільки ця опозиція буде прислухатися до громадськості, яка збирається контролювати ці списки. Про це у коментарі Gazeta.ua заявив політолог Олексій Гарань.

"Вони показали людей, а тепер буде обговорення. На цьому етапі буде підключатися громадськість, аналізувати, наскільки ці люди гідні бути у парламенті. По деяких кандидатурах можуть бути серйозна аргументована критика. Не виключаю, що після цього їх у списку може не бути. Ще "пробний шар", який кидається заздалегіть", - наголосив політолог.

Що стосується Арсена Авакова, Гарань нагадав, що політик на виборах мера Харкова набрав половину голосів. У тих умовах він показав хороший результат. Якщо Аваков буде за кордоном, він не зможе брати участь у виборах. Але це перевірка, якою буде реакція громадськості на Авакова. До того ж, присутність його у списках — це демонстрація того, що соратники не забувають про політичних біженців. Думаю, що опозиція включить під номером 1 Тимошенко, і, очевидно, Луценка також. Це буде зроблено із символічною метою.

"Щодо тітки Юлії Тимошенко Антоніни Ульяхіної будуть зауваження, мовляв "знову намагаються протягнути у списки родичів". Очевидно буде критика, представники "Батьківщини" будуть захищати цей вибір. Тому включення її у список — це пробний крок. Опозиція показала цих людей, а далі критикуйте", - зазначив політолог. На його думку, схожою була ситуація, коли список нашої України Віктор Ющенко хотів включити колишнього голову НАК "Нафтогаза" Олексія Івченко. Але Анатолій Гриценко заявив: якщо ця людина буде у списку, його там не буде. Зрештою, Івченка виключили.

"От і побачимо, наскільки опозиція готова реагувати на критику", - резюмував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Список "Батьківщини" покаже, як опозиція буде регувати на критику - Гарань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути