четвер, 01 жовтня 2015 11:30

"Спецназу реформ" довелося почати з боротьби за саму можливість реформ - політолог

 

В умовах протидії з боку політиків-популістів, бізнес-лобістів у парламенті, консервативної частини чиновників держапарату, а також представників судової та правоохоронної систем, іноземцям-реформаторам, запрошеним працювати в Україну, спочатку довелося почати боротьбу за саму можливість реформ. Про це написав у своїй статті для "Обозревателя" політолог Вадим Карасьов.

"Ініціатором запрошення в Україну групи реформаторів-легіонерів з різних країн був голова президентської адміністрації Борис Ложкін. Місія цього "спецназу реформ" полягала в тому, щоб апробовані моделі ефективного функціонування тих чи інших систем виступили джерелами модернізації та змін", - зазначив політолог.

Однак, як вважає Карасьов, реальність, з якою довелося мати справу реформаторам, виявилося не лише викликом в професійному плані.

"Спрут пострадянської системи вибудував хорошу систему самозахисту. Саме тому "спецназу реформ" довелося займатися розробкою і впровадженням реформаторських спецоперацій, щоб спочатку прорубати вікна можливостей для запуску перших змін", - підкреслив він.

За словами Карасьова, незважаючи на труднощі, "спецназу реформ" все ж вдалося заручитися високою підтримкою українського суспільства.

"Щоб проводити реформи необхідно мати довіру суспільства, що в українських умовах вельми складно, оскільки в країні немає політиків з високим рейтингом довіри. Проте саме "спецназ реформ" отримав великий кредит довіри", вважає політолог.

Зараз ви читаєте новину «"Спецназу реформ" довелося почати з боротьби за саму можливість реформ - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути