середа, 11 грудня 2013 17:25

Співробітників телеканалу "24" викликають на допити

Співробітників телеканалу "24" викликають на допити

Телеканал "24" занепокоєний вимогами Генеральної прокуратури України та Міністерства внутрішніх справ терміново надати інформацію про журналістів та операторів телеканалу, які висвітлювали події 30 листопада та 1 грудня у Києві, а також їх матеріали. Про це повідомляє прес-служба "24".

Як йдеться у повідомленні головного слідчого управління ГУ МВС у місті Києві, слідчі дії проводяться у межах розслідування кримінального провадження щодо подій 1 грудня під час захоплення будівлі КМДА.

"Як встановлено під час досудового розслідування, очевидцями вказаних подій були журналісти та оператори різних каналів, які виконували свої професійні обов'язки з використанням відеозапису та фотозйомки", - йдеться у повідомленні МВС.

Правоохоронці просять канал "24" повідомити анкетні данні журналістів, щоб допитати їх у якості свідків. Також вони просять повідомити анкетні дані осіб, у яких канал "24" брав інтерв'ю щодо подій коло КМДА, у тому числі - й під час прямих ефірів, щоб теж допитати їх у якості свідків. Цю інформацію ГПУ та МВС просять надати у найкоротший термін у зв'язку зі суспільним резонансом.

Канал "24" повідомляє, що відмовився надавати таку інформацію на вимогу ГУ МВС. Після цього сьогодні, 11 грудня, надійшла повістка про виклик генерального директора телеканалу новин "24" Романа Андрейка на допит до Генпрокуратури.

"Цим подіям передувала вимога до всіх співробітників телеканалу "24", які висвітлювали події 30 листопада і 1 грудня, з'явитися на допит. Вимога була озвучена в телефонному режимі, без документарного оформлення, а її виконання загрожувало зривом виробничого процесу в редакції, оскільки в зазначені дні практично всі журналісти і оператори редакції були задіяні у висвітленні подій", - звертає увагу прес-служба каналу.

Телеканал вбачає в таких діях ознаки тиску і перешкоджання журналістам виконувати свої професійні обов'язки, тому звертається до Комітету з питань свободи слова та інформації з проханням розглянути дії правоохоронних органів та надати їм належну оцінку.

Зараз ви читаєте новину «Співробітників телеканалу "24" викликають на допити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути