вівторок, 25 серпня 2015 10:56

Шокін розгорнув бурхливу діяльність по Януковичу - експерт

Шокін розгорнув бурхливу діяльність по Януковичу - експерт
Фото: ru.espreso.tv

Ухвалення парламентом змін до Конституції в частині децентралізації теоретично можливе. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Тарас Загородній.

"В цілому депутати не готові ухвалювати зміни до Конституції. Особливо в частині визначення особливого статусу Донбасу. Крім того, Радикальна партія та "Самопроміч" не хочуть голосувати за законопроект, бо мають зауваження до питання децентралізації. Багато хто підозрює, що це буде посилення влади президента. Тим більше, розпочинається місцева виборча кампанія. Тому багато законів все важче проходитимуть через Верховну Раду", - зазначив він.

Політолог сумнівається, що на засіданні розглядатимуть відставку генпрокурора Віктора Шокіна. "По-перше, немає підписів. По-друге, бачимо, що президент достатньо важко відпускає людей, які йому зручні. Навіть якщо на них багато компромату. По-третє, генпрокурор зараз починає достатньо грамотно розводити бурхливу діяльність щодо Януковича та Партії регіонів. Тому поки критичних передумов для відставки немає", - зауважив Загородній.

За словами експерта, позачергове засідання призначили на понеділок 31 серпня задля демонстрації влади - президент захотів, і спікер Володимир Гройсман скликав парламент.

Нагадаємо, спікер Володимир Гройсман підписав розпорядження про скликання 31 серпня пленарного засідання Верховної Ради України.

Зараз ви читаєте новину «Шокін розгорнув бурхливу діяльність по Януковичу - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути