понеділок, 22 жовтня 2012 08:53

Сьогодні Янукович поговорить з Путіним про газ

Сьогодні Янукович поговорить з Путіним про газ
Янукович до виборів поговорить з Путіним. Фото: obozrevatel.com

Сьогодні президент Віктор Янукович відвідає Москву з робочим візитом, в ході якого буде підписано низку міжурядових угод. Буде обговорюватися "газове" питання, однак, за інформацією джерел, ніяка угода з цього приводу підписана не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "За Кучми Тимошенко сиділа. За Януковича вона сидить. За мене – двічі була прем'єром" — Ющенко

Про це пише "Коммерсант-Україна" в статті "Віктору Януковичу знайшли привід".

Видання також зазначає, що до підписання готові деякі міжурядові документи, однак вони не носять термінового характеру. В кінці листопада запланована зустріч глав держав на найвищому рівні. Однак, за інформацією з джерел видання, Володимир Путін наполягав на зустрічі з Януковичем до виборів. Інші ж джерела наполягають, що це була двостороння ініціатива.

"Сьогодні планується затвердити і підписати міжурядові угоди "Про порядок пересування військових формувань Чорноморського флоту Російської Федерації (ЧФ РФ. - gazeta.ua) на території України", про внесення змін до діючої угоди "Про реадмісію"(видачe нелегальних мігрантів, які потрапили на територію України через українсько-російський кордон) і протокол про порядок його реалізації. Удосконалення механізму реадмісію є однією з вимог Брюсселя в рамках безвізового діалогу з Києвом. Між Україною та Росією вже діє відповідна угода (підписана в грудні 2006 року, ратифікована у вересні 2008 року) , однак з його практичною реалізацією є складнощі, стверджують українські дипломати. Документи, запропоновані до підписання на сьогоднішній зустрічі, повинні виправити становище", - пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович переплутав Бойка з Міллером і насварив Єфремова

"Головна тема (зустрічі президентів.-gazeta.ua) - взаємодія в торговельно-економічній сфері. Буде обговорюватися і газове питання", - заявив у п'ятницю Костянтин Грищенко. Учора ввечері в Кремлі уточнили, що планується обговорити можливості "підготовки нового, повномасштабного договору про розширення співпраці в газовій сфері", а також перспективу "спільного освоєння структури Палласа, розташованої на шельфі Чорного моря".

Тим часом, за інформацією "Комерсант", конкретні домовленості у сфері постачання та транзиту газу сьогодні не будуть досягнуті. Неготовність договору до підписання визнали і в Кремлі, констатувавши вчора "ряд розбіжностей у підходах щодо деяких аспектів газової теми - таких, зокрема, як ціноутворення і обсяг закуповуваного Україною газу".

За інформацією чиновників, угода може бути досягнута в ході листопадової зустрічі.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні Янукович поговорить з Путіним про газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути