вівторок, 01 січня 2013 15:24

Соціальна напруга у 2013 році буде збільшуватися, та чи вибухне – буде видно - Стецьків

Соціальна напруга у 2013 році буде збільшуватися, та чи вибухне – буде видно - Стецьків
Тарас Стецьків: у 2012 році суспільство залишилося у застиглому стані. Фото: vikna.if.ua

Соціальна напруга у 2013 році буде збільшуватися і рано чи пізно може вилитися у загальнонаціональний протест. Причиною "вибуху" може стати будь-яка незначна подія, яка стосуватиметься соціальної-економічної сфери життя країни, та згодом це охопить всю країну.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав екс-народний депутат Тарас Стецьків.

Він переконаний, що у 2013 році економічна ситуація в країнеі буде тільки погіршуватися. "Буде стагнуюча економіка і кволі стагнуючі спроби уряду якимось чином хоча б втримати її в такому ж стані, в якому вона є наразі, щоби не було ще гірше", - зауважив Стецьків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт вважає, що людям пора натиснути на владу

Через це, на думку політика, соціальна ситуація може рано чи пізно вибухнути. До цього можуть призвести будь-які соціальні чинники, переконаний він.

"Імовірність соціальних потрясінь збільшується і у будь-який момент соціальна напруга в Україні може вибухнути. Бо будь-яка більш менш тривала невиплата заробітньої плати, чи соціальна проблема, яку не вдасться вирішити може виробити таку ланцюгову реакцію, яка може розпочатися з будь-кого – з чорнобильців, наприклад, а потім перетворитися у загальнонаціональний соціальний протест", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Опозиція сподівалась на вуличну підтримку людей — обнуляти списки ніхто не збирався"- Корчинський

Стецьків додав: "Така небезпека є. Я не кажу, що так і буде, я кажу, що в 2013 році така небезпека є значно серйознішою, ніж це було в минулому році.

Однак, він зауважив, що у 2012 році українське суспільство так і не змінилося, і воно і досі знаходиться у застиглому стані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Протестна енергія накопичується. Ще трохи — і люди не стерплять"

"Парламентські вибори це чітко засвідчили. Вони показали, що суспільство перебуває в досить застиглому стані. Тобто, посилення внутрішньої температури ненависті до влади –  це відбулося. Та про певну якісну зміну суспільства, яка б стала передумовою якихось справжніх позитивних змін в країні за 2012 рік не доводиться говорити", - пояснив політик.

Зараз ви читаєте новину «Соціальна напруга у 2013 році буде збільшуватися, та чи вибухне – буде видно - Стецьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути