понеділок, 13 лютого 2012 09:20

Соболєв розповів, кого судять в ЄС за "статтею Тимошенко"

Соболєв розповів, кого судять в ЄС за "статтею Тимошенко"

Статті Кримінального кодексу, за якими засуджено Юлію Тимошенко, треба застосовувати не до політичних рішень, а до корупційних діянь.
Про це УНН сказав заступник голови фракції "БЮТ-"Батьківщина" у Верховній Раді Сергій Соболєв.

"Відповідні статті існують у законодавстві інших країн, у тому числі Європи. Але вибірковість застосування виключно за політичні рішення, а не за корупційні діяння, є порушенням, яке не сприйме ніхто в світі. Тому, якщо хтось хоче карати за політичні діяння, треба звертатись до виборців, які самі мають оцінити ситуацію", - зазначив Соболєв.

За словами парламентарія, колишні урядовці країн Євросоюзу засуджені за звинуваченням у корупційний діяннях, а не за політичні рішення.

"Ми не чули, щоб  однопартійці екс-президента Франції або екс-прем'єра Угорщини заступались за своїх соратників і говорили, що їх засуджено через політичні переслідування. Адже там є факти корупції. Водночас в Україні застосування даних статей набуло політичного змісту", - додав народний депутат.

Нагадаємо, міністр юстиції Олександр Лавринович зазначав, що існування в кримінальному законодавстві статей, за якими засуджено Юлію Тимошенко, відповідають плану дій Україна-ЄС в питанні боротьби з корупцією.

Зараз ви читаєте новину «Соболєв розповів, кого судять в ЄС за "статтею Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути