неділя, 31 березня 2013 19:16

Снігопад не змінив плани влади на київські вибори - політолог

Снігопад не змінив плани влади на київські вибори - політолог
Вадим Карасьов вважає, що лідер парламентської фракції УДАР Віталій Кличко відмовиться балотуватися на мера Києва. Фото: telegraf.com.ua

Київська влада продемонструвала безпорадність у подоланні наслідків снігопаду, але це не зможе суттєво вплинути на проведення виборів мера Києва та Київської міської ради.

Таку думку висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов у ефірі Українського радіо.

"Попередній проект виборчих кампаній у Києві наразі залишається незмінним. Нагадаю: передбачалося, що вибори мера Києва відбудуться влітку 2013, а до Київської ради можуть бути перенесені на 2015 рік", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чому саме снігопад не вплинув на те, що чинний голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов буде кандидатом від влади на виборах мера, Карасьов зауважив:

"По-перше, у відставку відправлені представники його команди, але Попов залишився. Це значить, що вибори можуть бути проведені у 2013 році, а шукати нового кандидата, розкручувати його рейтинг просто немає часу. По-друге снігопад та інші природні й неприродні катаклізми і неспроможність будь-якої влади реально і ефективно реагувати на них свідчить, що з рейтингових політиків буде мало охочих балотуватися на мера Києва, особливо тих, хто має намір взяти ефективну участь у президентській кампанії 2013 року. Я маю на увазі Віталія Кличко, який розуміє: якщо він буде обраний мером Києва, то може втратити непогані шанси вийти у другий тур виборів президента".

За його словами, цілком зрозуміло, що лідер парламентської фракції УДАР Віталій Кличко відмовиться балотуватися на мера Києва.

"Це означає, що в опозиції не буде єдиного знакового реального кандидата, який може перемогти на виборах мера. Відповідно, у Попова залишаються шанси виграти", - зазначив Карасьов.

 

Зараз ви читаєте новину «Снігопад не змінив плани влади на київські вибори - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути