понеділок, 08 квітня 2013 14:29

Слово Луценка матиме більше ваги, ніж слово Яценюка, Тягнибока чи Кличка - експерт

Слово Луценка матиме більше ваги, ніж слово Яценюка, Тягнибока чи Кличка - експерт
Олексій Голобуцький. Фото: 24tv.ua

Влада давно запустила технологію, яка покликана розколоти "Батьківщину", а звільнення екс-міністра МВС Юрія Луценка не гратиме "на руку" лідерам опозиційних сил.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.

"Розколоти "Батьківщину" - це задум влади. Така технологія запущена. Проте звільнення Луценка, заяви Гриценка — це все свідчить про розвал. Її, навіть, не треба розколювати, адже вона була розколота з самого початку", - висловив думку експерт.

"Якщо наша "Батьківщина", як багатьом здається, є лише збіговиськом для заробляння грошей, то вона розколеться остаточно, а якщо це є принципова позиція політиків, то вона не розколеться. Питання в тому, на що здатна опозиція", - наголосив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Тимошенко приїхала донька зі звісткою від Луценка

Водночас, він наголосив, що один із лідерів "Батьківщини" Арсеній Яценюк не має достатнього впливу, тому й вихід із тюрми Луценка стане випробуванням для його політичної кар'єри.

"Яценюк відчуває, що він, м'яко кажучи, не Юлія Володимирівна Тимошенко, і вчорашній мітинг це підтвердив, тому що за довгий час вчора з'явився прапори "Фронту змін". Він не може замінити Тимошенко", - зауважив Голобуцький.

"Ніхто не знає, що він ще скаже, але будь-яке слово Луценка матиме більше ваги та вплив, аніж слово Яценюка, Тягнибока, чи Кличка. Для нашого населення - він постраждав, тому й "знімаються" всі гріхи. Така наша психологія", - висловив думку політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек Ради Європи закликав після Луценка звільнити ще й Тимошенко

Також він наголосив, що Луценко став моральним авторитетом для українців. "Тому, якщо він не "розтринькає" слово, то воно матиме вагу. У нас немає моральних авторитетів, а Луценко на сьогодні став таким. Він показав, що є люди, які готові за принципи сидіти в тюрмі", - підкреслив експерт.

Нагадаємо, 7 квітня, Президент України Віктор Янукович підписав Указ про помилування Юрія Луценка та ще п'ятьох в'язнів. Луценко вчора вийшов з Менської колонії та повернувся до Києва.

Зараз ви читаєте новину «Слово Луценка матиме більше ваги, ніж слово Яценюка, Тягнибока чи Кличка - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути