понеділок, 05 січня 2015 15:58

Слова Олланда про скасування санкцій проти РФ є його особистою думкою - Могеріні

Слова Олланда про скасування санкцій проти РФ є його особистою думкою - Могеріні
Фото: www.rg.ru

 Позиція президента Франції Франсуа Олланда переглянути санкції ЄС щодо Росії в разі прогресу зустрічі в Астані є його особистою думкою, але не позицією Європейського союзу.

Так у понеділок в Брюсселі прокоментувала відповідні висловлювання Олланда речниця верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні Катрін Рей.

"Пан Олланд говорив від імені Франції. Що стосується Комісії, то я нагадаю вам про висновки грудневого саміту ЄС", - сказала вона.

У висновках грудневого саміту ЄС щодо України, зокрема, зазначено, що Європейський союз в разі необхідності готовий зробити подальші кроки та ухвалити нові санкції, якщо цього вимагатиме ситуація в Україні.

Рей також додала, що ЄС перебуває в постійному контакті з усіма учасниками зустрічі в Астані, але не стала розкривати подробиць означених контактів.

Нагадаємо, президент Франції заявив, що санкції проти РФ мають бути зняті у разі досягнення прогресу у розв'язанні конфлікту на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Слова Олланда про скасування санкцій проти РФ є його особистою думкою - Могеріні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути