пʼятниця, 11 грудня 2015 14:42

Слідом за Стецем у відставку пішов Пивоварський

Слідом за Стецем у відставку пішов Пивоварський

Після відставки голови Мінінформполітики Юрія Стеця, своє рішення про звільнення з займаної посади оприлюднив і міністр інфраструктури Андрій Пивоварський. Разом з міністром йдуть у відставку і його заступники. Про це Пивоварський заявив на засіданні Кабміну.

У своєму виступі міністр інфраструктури зазначив, що спокійний за майбутнє відомства, адже під його керівництвом було створено стійкий фундамент для наступників, а громадськості дали інструменти контролю за діяльністю міністерства.

"Щоб переломити ситуацію, потрібні були докорінні зміни. Реформи не роблять самостійно, тому я покликав у свою команду людей, схожих на мене - людей з бізнесу, професіоналів, орієнтованих на результат, а не на процес. Ми розуміли, що корупцію можна подолати через прозорість і відкритість, що міністерство повинно працювати для людей і бізнесу, а не навпаки. Ми не мали ілюзій, що за рік можна подолати все, що відбулося за останні 23 роки, але знали, що можна почати рухатися в правильному напрямку і створювати умови для розвитку. Це те, що ми привнесли на державну службу. По кожній з галузей розроблені чіткі плани дій і необхідні законопроекти, багато де працюють нові команди професіоналів, які здатні здійснити задумане", - заявив він.

Говорячи про досягнення своєї команди, Пивоварський зазначив, що протягом 2015 року міністерству вдалося провести корпоратизацію "Укразалізниці", необхідність якої обговорювалася майже 10 років.

"Завдяки новій системі управління компанія повинна стати більш прозорою та ефективною. Відкритість централізованих закупівель дозволила "Укрзалізниці" заощадити сотні мільйонів гривень. Тому виключно за рахунок внутрішніх ресурсів, компанія змогла направити додатковий мільярд власних коштів на капітальні інвестиції та ремонти. Завдяки змінам всередині, "Укрзалізниця" нарешті повертається обличчям до клієнта. З'явилася гаряча лінія, де можна залишити відгук про якість сервісу або повідомити про факт корупції. Ці та інші зміни невідворотні", - підкреслив він.

Також у своєму звіті про виконану роботу на посаді міністра за минулий рік Пивоварський відзначив впровадження сучасних технологій і прозорих тендерів при будівництві доріг, демонополізацію "Укравтодору", проведення дерегуляції в морських портах, розблокування процедури призначень перевізників на авіамаршрути, підписання угоди про "відкрите небо" з США, встановлення прозорих правил видачі дозволів на міжнародні перевезення, початок корпоратизації "Укрпошти", створення нової служби безпеки на транспорті за прикладом нової поліції.

"Ще одним, але дуже важливим нашим досягненням, я вважаю курс на відкритість, який ми заклали в основу роботи міністерства і підзвітних компаній. Цього року Мінінфраструктури розкрило більше інформації, ніж за попередні роки незалежності. Ми зробили публічною інформацію про закупівлі з 2012 року, транслюємо тендери online, також публікуються фінансові плани держкомпаній, плани по ремонту доріг, витрати на ремонт за останні 5 років і т.д. Міністерство - лідер за кількістю підключених до ProZorro підприємств і проведених торгів, що вже дозволило заощадити 48 млн. грн. І я вірю, що це теж невідворотні зміни, тому що громадянське суспільство вже не дозволить системі повернутися в кам'яну еру закритості", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Слідом за Стецем у відставку пішов Пивоварський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути