четвер, 11 квітня 2024 12:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Скоро перевага росіян в артилерії може сягнути 10 до 1. Україні потрібна допомога США - генерал Каволі

Скоро перевага росіян в артилерії може сягнути 10 до 1. Україні потрібна допомога США - генерал Каволі
Генерал Крістофер Каволі наголосив на підтримці України Сполученими Штатами Америки. Фото: Getty Images

Без підтримки України Сполученими Штатами Америки перевага російських окупаційних військ в артилерії на полі бою ще більше посилиться.

Про це заявив командувач Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі, американський генерал Крістофер Каволі на засіданні Комітету з питань збройних сил Палати представників США, повідомила "Європейська правда".

За словами генерала, росіяни наразі випускають п'ять артилерійських снарядів на кожен снаряд, випущений українськими військами, і ця диспропорція у найближчі тижні може збільшитися до "10 до 1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирський сказав, до чого призвела відсутність боєприпасів

"Якщо одна сторона може стріляти, а інша не може стріляти у відповідь, програє та сторона, яка не може стріляти у відповідь. Тому ставки дуже високі. Цього року вони дуже залежать від нас. І без нашої підтримки вони не зможуть перемогти", - заявив Каволі.

Генерал застеріг, що без подальшої американської підтримки в Україні "досить швидко" закінчаться артилерійські снаряди і перехоплювачі ППО.

У березні президент України Володимир Зеленський поговорив телефоном зі спікером Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки Майком Джонсоном. Швидке ухвалення Конгресом допомоги для України критично важливе, сказав Зеленський.

13 лютого Сенат США проголосував за пакетний законопроєкт, який передбачає $61 млрд для України. Але Палата представників пішла на перерву, не проголосувавши пакетний проєкт закону, до якого входять кошти на підтримку України. Президент США Джозеф Байден розкритикував таку перерву.

Джонсон заявив про можливе виділення допомоги у кредит.

Зараз ви читаєте новину «Скоро перевага росіян в артилерії може сягнути 10 до 1. Україні потрібна допомога США - генерал Каволі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути