вівторок, 19 січня 2010 16:01

Сівкович ніяк не може заспокоїтися з приводу грузинів на виборах

Сівкович ніяк не може заспокоїтися з приводу грузинів на виборах

Перший заступник Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Сівкович вимагає детально перевірити факти втручання грузинських громадян в хід президентських виборів в Україні.

Відповідний депутатський запит направлено в Генеральну прокуратуру, Службу безпеки, Державну прикордонну службу, МЗС і РНБО.

Політик вказує на документальні підтвердження приїзду в Україну в якості спостерігачів за виборами близько двох тисяч громадян Грузії, серед яких - кількох сотень бійців МВС Грузії, спортсменів-борців та представників кримінальних структур.

Вони, на його думку, не мають ніякого відношення до спостереження за ходом виборчого процесу і приїхали в Україну лише для дестабілізації ситуації, громадських заворушень, аж до збройного конфлікту в період першого та другого туру голосування.

Більшість з них в анкеті спостерігача ЦВК не вказало ні місця проживання, ні місця роботи.

До депутатського запиту включені записи телефонних розмов нібито Міністра внутрішніх справ Грузії Вано Мерабішвілі і голови парламентського комітету Грузії з питань оборони і безпеки Гіві Таргамадзе, а також невідомого Костянтина.

Грузинські високопоставлені особи обговорюють деталі перевезення в Україну понад 2 тис. спортсменів, співробітників МВС і безробітних під виглядом спостерігачів.

Учасники розмов висловлюють обурення з приводу відмови у реєстрації цих людей у ЦВК, а один зі співрозмовників нібито загрожує, що якщо грузинів таки не зареєструють, тоді він зґвалтує неприродним способом цілий українське місто - Донецьк.

Сівкович стверджує, що глава МВС Грузії говорить, що з перевезенням громадян Грузії до України повинні допомогти "Юля та її люди". На думку нардепа, це свідчить, що ініціатором всього цього є політтехнологи Блоку Юлії Тимошенко.

Він вимагає встановити заборону на період виборів в"їзд громадян Грузії до України без офіційного запрошення української сторони.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Сівкович ніяк не може заспокоїтися з приводу грузинів на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути