середа, 20 квітня 2016 13:36

Ситник похвалився, скільки грошей арештував за рік

Ситник похвалився, скільки грошей арештував за рік

Директор Антикорупційного бюро Артем Ситник повідомив, що за рік структура арештувала понад 200 млн грн. Про це він розповів в інтерв'ю "ЛІГА.нет".

"На сьогодні загальна сума арештованих коштів перевищує 200 млн гривень. Крім того арештовані валютні кошти, рухоме і нерухоме майно", - сказав Ситник.

У суд передано 12 звинувачувальних актів. Найвищий за посадою серед пыдсудних - керівник державної установи. Його звинувачують в розтраті 16 мільйонів гривень.

"Я вивчив досвід створення нових антикорупційних органів в інших країнах. І сміливо можу сказати - жоден з них не досяг таких результатів за перший рік створення і роботи, як ми. Від себе та антикорупційної прокуратури можу сказати, ми зробимо все для того, щоб ці справи в суді були розглянуті належним чином... Постійне поливання нас брудом буде невід'ємним елементом нашої роботи весь час. Тому що дуже часто ми торкаємося інтересів людей, які мають доступ до медіа - це нормально", - заявив Ситник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецназ НАБУ тренується в "брежнівському залі" - журналіст

Нагадаємо, створення та запуск Національного антикорупційного бюро України було однією з вимог Міжнародного валютного фонду. А також Європейської комісії для лібералізації візового режиму України з ЄС. 16 квітня 2015 року Порошенко підписав закон про утворення НАБУ. Після відкритого конкурсу керівником призначили Артема Ситника.

Як повідомляла Gazeta.ua, за рік в НАБУ порушили 119 кримінальних проваджень. 9 кримінальних справ щодо 12 фігурантів уже передали до суду.

Зараз ви читаєте новину «Ситник похвалився, скільки грошей арештував за рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути