субота, 12 жовтня 2013 11:39

Сирійська опозиція розкритикувала рішення Нобелівського комітету про присудження премії миру

Сирійська опозиція розкритикувала рішення Нобелівського комітету про присудження премії миру

Представник сирійських опозиціонерів Луай Сафі назвав присвоєння премії миру Організації з заборони хімічної зброї передчасним кроком.

Сафі також підкреслив, що знищення хімічного арсеналу саме по собі не принесе миру в Сирію.

Луай Мікдад, прес-секретар Сирійської вільної армії, заявив, що рішення Нобелівського комітету свідчить про зневажливе ставлення до загибелі людей в Сирії. Він теж сказав, що проблема не зводиться до хімічної зброї.

У той же час влада Сирії привітала рішення нобелівської комісії. Депутат сирійського парламенту від правлячої партії Баас Фаїз Саіге заявив агентству Аssociated Press, що у присудженні премії цієї організації є заслуга режиму президента Башара Асада.

Як повідомлялося напередодні, Організація по забороні хімічної зброї ( ОЗХЗ ), яка здійснює нагляд над знищенням арсеналу хімзброї Сирії, отримала Нобелівську премію миру.

"Роззброєння зазначено в заповіті Альфреда Нобеля. Норвезький нобелівський комітет раніше за допомогою різних премій підкреслював необхідність покінчити з ядерною зброєю. Присуджуючи нагороду Організації по забороні хімічної зброї, Комітет вносить свій внесок у справу знищення хімічної зброї", - йдеться в прес-релізі Комітету.

Зараз ви читаєте новину «Сирійська опозиція розкритикувала рішення Нобелівського комітету про присудження премії миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути